» » » Як приймати «смекту»?

Як приймати «смекту»?

Як приймати «Смекту»?

При лікуванні діареї (проносу), усунення здуття живота і / або печії застосовуються лікарські препарати, звані ентеросорбентами. Вони добре поглинають (адсорбують) знаходяться в шлунково-кишковому тракті токсини, хвороботворні мікроби і віруси. Одним з таких препаратів є "Смекта".

Смекта - це лікарський препарат рослинного походження, що випускається у вигляді порошку для приготування суспензії. В кожному пакетику міститься по три грами порошку.

Крім вираженого адсорбуючого дії, Смекта має ще й обволікаючу дію, захищає стінки шлунково-кишкового тракту. Препарат практично не має протипоказань і може застосовуватися для лікування не тільки дорослих, а й дітей, а також вагітних і годуючих жінок.

Смекту застосовують при лікуванні проносів досить часто, і тому багатьох людей цікавить, як приймати смекту.

Показаннями до прийому Смекти є:

  • Пронос, що виник на тлі дисбактеріозу або має алергічне походження;
  • Пронос, пов`язаний з порушенням режиму харчування (елементарна діарея);
  • Пронос при різних інфекційних захворюваннях (ротовірусна інфекція, дизентерія і т.д.);
  • Харчове отруєння;
  • Метеоризм (здуття живота);
  • Печія при гастриті, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, коліт.

Як приймати Смекту дорослому

Дорослі повинні приймати по одному пакетику смекти (3,0 м) три рази в день. Перед прийомом вміст пакетика розчиняють в половині склянки теплої кип`яченої води. Щоб при розчиненні порошку не утворювалися грудки, його слід поступово висипати в воду, інтенсивно розмішуючи.

Курс лікування смекту становить від трьох до семи днів. Приймати цей препарат краще всього за годину до їди або через дві години після неї.



Якщо, незважаючи на проведене лікування смекту, протягом декількох днів поліпшення не настає, то необхідно звернутися за медичною допомогою.

Як приймати смекту дитині

Немовлятам (до року) при проносах Смекта призначається по одному пакетику на добу. Ця доза повинна бути розділена на три прийоми. Для цього пакетик Смекти розчиняють в 90,0 мл. кип`яченої води, дитячої суміші або фруктового соку. На один прийом дитині дають по 30 мл. отриманої суміші (перед вживанням необхідно інтенсивно збовтати).

У віці від року і до двох років дітям дають по одному пакетику Смекти два рази в день. Іноді діти в цьому віці відмовляються пити Смекту. В цьому випадку порошок можна розмішати з основним харчуванням дитини. Але краще, якщо ви зможете давати йому ці ліки в перервах між їжею, так як в цьому випадку лікувальний ефект Смекти буде максимально вираженим.

Дітям старше двох років Смекту дають по одному пакетику два-три рази на день, розчиняючи порошок в соку або в воді. Для розчинення Смекти не можна використовувати газовані напої. Втім, давати такі напої при проблемах з травленням взагалі протипоказано!

При частому і рясному проносі перша доза Смекти може бути збільшена вдвічі. При використанні цього препарату передозування абсолютно безпечна, так як він не впливає на моторну функцію кишечника.

Прийом Смекти протипоказаний при індивідуальній непереносимості (алергії) даного препарату.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!