» » » Як давати смекту дитині?

Як давати смекту дитині?

Як давати Смекту дитині?

Смекта - давно відомий перевірений препарат, що допомагає при різних захворюваннях кишечника і шлунка. Багато дорослих за допомогою неї справляються з такими проблемами, як гастрит, діарея, кишкові кольки, виразкові хвороби шлунка або дванадцятипалої кишки. А чи можна дітям давати Смекту? Чи принесе вона їм користь, при цьому не нашкодивши?

Так, дітям можна розводити цей препарат, але строго дотримуючись дозування. Як давати Смекту дитині правильно?

Дозування Смекти для дітей

  • До 1 року - рекомендується прийом 1 пакетика в добу. Прийом можна розділити на кілька раз.
  • від 1 року до 2-х років дозволено прийом 1-2 пакетиків на добу.
  • Старше 2-х років - можна приймати по 2-3 пакетики на добу.

При цьому в будь-якому випадку порошок з пакетика розводять в 50 мл теплої води. Можна використовувати для цих цілей і сік, і кисіль, і інший продукт, що вживається в рідкому вигляді.

Ні в якому разі не варто займатися самолікуванням і давати дитині Смекту самостійно без консультації лікаря. Тільки фахівець-педіатр може призначити прийом препарату в будь-якому віці, а також прописати дозування.

Протипоказання і побічні ефекти



Протипоказаннями до прийому препарату є:

  • гіперчутливість до його компонентів;
  • непрохідність кишечника.

Як побічні ефекти можуть з`явитися:

  • запор;
  • алергічні реакції.

При появі побічних ефектів дозування зазвичай зменшується, і прийом препарату триває. Однак все ж це повинен зробити і проконтролювати лікар. Також лікар при призначенні Смекти враховує, чи приймає дитина інші препарати. Адже якщо йде комплексне лікування дитини, то Смекта, як і будь-який інший сорбент, зменшує лікувальні властивості багатьох ліків.

Якщо ви все ще сумніваєтеся в показаннях до прийому і доз цього препарату, познайомтеся з іншими нашими статтями на цю тему: Як приймати Смекту дитині і Як розводити Смекту.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!