» » » Чи можна дітям "гліцин"?

Чи можна дітям "гліцин"?

Чи можна дітям

Гліцин - це амінокислота, що надає ноотропну дію. Механізм впливу гліцину на організм наступний - амінокислота взаємодіє з рецепторами головного і спинного мозку і знижує кількість викликають збудження амінокислот. Що призводить в першому випадку до зняття емоційного збудження, а в другому - до зняття підвищеного м`язового напруги. Крім цього збільшується кількість виробленої організмом ГАМК - яка є найважливішим гальмівним нейромедіатором ЦНС. В процесі метаболізму від гліцину залишаються тільки вода і вуглекислий газ - які виводяться з організму природним шляхом.

Чи можна давати гліцин дітям

Дати однозначну відповідь на це питання дуже не просто. З одного боку, гліцин досить нешкідливий препарат і є білком, який легко засвоюється і виводиться організмом. З іншого боку, він викликає зміни в природному хімічному балансі, і не завжди легко передбачити, як вони позначаться на здоров`ї дитини. Тому гліцин дітям давати потрібно обережно. Особливо уважно варто ставитися до дозування, ні в якому разі не перевищувати. І спостерігати за змінами в емоційному стані дитини. Якщо він став позитивніше, зібраніше і уважніше - це добре. у статті Як приймати "Гліцин" ви можете дізнатися про дозування для дорослих.

Протипоказання

Але прийом гліцину може викликати і зворотний ефект, тоді дитина стане ще більш неспокійним. Гліцин відноситься до тих препаратів, ефект від яких помітний відразу. Тому якщо з`являться тривога, збудження або страх - призупинити прийом препарату та проконсультуйтеся з лікарем. Можливо, слід знизити дозу або перейти на інший препарат.

Прийом і дозування

Гліцин можна давати дитині тільки після консультації з лікарем і тільки в тих кількостях, в яких він прописав. Не варто займатися самолікуванням.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!