» » » Як розводити "смекту"?

Як розводити "смекту"?

як розводити

Смекта - ефективний лікувальний препарат, здатний виводити з організму токсини, бактерії і інші шкідливі речовини завдяки адсорбує і обволікаючій дії.

Призначається при діареї (проносі) різного походження (лікарського, алергічного, інфекційного), харчовому отруєнні, печії і дискомфорті в животі.

Смекта випускається у формі порошку, і, щоб домогтися максимального ефекту і користі, необхідно знати, як розводити смекту. Тим більше це стосується матусь, адже організм малюка не потерпить халатності.

Як правильно розводити смекту: інструкція

Перш варто сказати про дозуванні:

  • дітям до 1 року - 1 пакетик порошку в день;
  • діти 1-2 років - 1 пакетик 2 рази на добу;
  • дітям старше 2 років - пакетик смекти 2-3 р. в день;
  • дорослим розводити пакетик смекти 3 рази на добу.

Як дорослим, так і дітям, в половині склянки теплої води розчиняється 1 пакетик смекти. Порошок слід засипати поступово, безперервно помішуючи.

Приймати між прийомами їжі. Випивати весь розчин разом з осадом.



Курс лікування 3 - 7 днів. Якщо хворому не легшає, обов`язково зверніться до лікаря.

Як розвести смекту дитині

  • Дітям першого року життя розвести пакетик порошку в 50 мілілітрах теплої водички (бажано спеціальної, для дитячого харчування), добре струснути.

Давати між прийомами їжі, але, при необхідності, можна давати розчин і під час їжі.

Всю дозу (1 пакетик) бажано поділити на 3 прийоми, кожен раз ретельно збовтувати осад.

  • Малюкам від 1 до 2 років, як вже зазначалося, в добу дається 2 пакетика смекти. Можна також розділити на три прийоми. Тобто можна розвести два пакетика порошку в одній склянці теплої води або іншого дитячого напою (харчування). Ретельно розмішувати при поступовому додаванні порошку в рідину, щоб уникнути утворення грудочок. Розділити на 3 частини. Давати між основними прийомами їжі.
  • Дітям старше двох років можна давати три пакетики на добу, проте не варто захоплюватися. Якщо діарея не сильна, то цілком можна обійтися двома пакетиками порошку. Тобто розчинити смекту, як описувалося вище. Якщо Ви даєте дитині 3 пакетики на добу, то розчиняти можна кожен раз свіжий розчин (в половині склянки води один пакетик порошку). Якщо робите розчин заздалегідь, то 3 пакетика смекти розчиняєте в 1,5 склянках рідини, і ділите на 3 частини. У разі дуже сильної діареї варто звернутися до лікаря.  

Так, смекту для дітей можна розводити в дитячому харчуванні або напоях, також розводячи один пакетик в половині склянки рідини. Безперервно помішувати при розведенні.

Пам`ятайте, що весь розчин разом з осадом обов`язково повинен бути випитий дитиною. Саме тому потрібно добре збовтувати розчин, якщо Ви ділите його на кілька прийомів.

Діарея (пронос) не такий простий недуга. Він може стати наслідком серйозних порушень, так як відбувається обезвожіваніе- з організму вимиваються не тільки шкідливі бактерії, але і полезние- порушується мікрофлора кишечника.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!