» » » Як зробити лизуна?

Як зробити лизуна?

Як зробити Лизуна?
Як зробити Лизуна?

У цій статті ми розповімо вам про те, як можна зробити Лизуна в домашніх умовах. Такий лизун НЕ буде токсичним або шкідливим. Ми наведемо кілька безпечних способів виготовлення даної іграшки. Зробити Лизуна зовсім нескладно!

Слім (англійське Slime) - іграшка, яка вперше була випущена в 1976 році компанією Mattel. Іграшка складається з вузького матеріалу, який більше нагадує желе, і має властивості неньютоновской рідини. У 1976 році головним компонентом Сліма була гуарова камедь. Слім мав зелений колір і продавався в спеціальній пластиковій банці. У пострадянський час слим став відомий як «лизун».

Як зробити Лизуна з води і клею

  • Купуємо в магазині клей ПВА. Тільки зверніть увагу на те, щоб клей був білим і свіжим. Для Лизуна нам знадобиться 100 грам.
  • Потім беремо склянку води кімнатної температури.
  • Крім того, нам знадобиться бура, відома як тетраборат натрію. Потрібно скористатися розчином 4% або звичайним порошком. Боракс можна купити в будь-якій аптеці без будь-яких обмежень. Тетраборат натрію часто використовується ювелірами і продається в магазині з хімічними реактивами або в радіотоварів.
  • Для того, щоб зробити Лизуна більш візуальним, варто підібрати колір. Для кольору підійде будь-який харчовий барвник або гуаш.
  • Подбайте про ємності, в якій будете перемішувати інгредієнти.

Візьміть 1/4 склянки води і стільки ж клею, перемішайте. Потім додайте в масу барвник. Якщо боракс в порошку, то розчиніть одну столову ложку в воді. Якщо ви використовуєте розчин бури, використовуйте його відразу. Заважаючи однорідну клейову масу, потроху додаємо в неї розчин бури (десь половину склянки). Лизун готовий. Для того, щоб лизун якомога довше не втрачав своїх властивостей, тримайте його в прохолодному місці і в закритому посуді, наприклад, в невеликій баночці. Слідкуйте за тим, щоб всередину Лизуна не потрапила сіль, інакше склад Лизуна стане неоднорідним. Якщо ви виявили, що лизун почав втрачати свої початкові властивості, зробіть нову іграшку. Деякі радять в разі, якщо лизун став крихким, додати в нього трохи води. Ізолюйте іграшку від контакту з одягом або килимом, тому що він моментально чіпляє дрібні ворсинки. Після гри з Лізунов обов`язково мийте руки і місця зіткнення з іграшкою.

Як дітям зробити Лизуна без натрію за допомогою крохмалю і клею



Що нам знадобиться:

  • Підготуємо для Лизуна рідкий шкільний клей. Він повинен бути білого кольору.
  • Потім подбаємо про крохмалі. Крохмаль без проблем можна придбати в господарському магазині (зазвичай крохмаль використовують для накрохмалювання білизни).
  • Для того, щоб іграшка стала кольоровою, не забудемо про зелений харчовому барвнику.
  • Поліетиленовий пакетик нам знадобиться як ємність для змішування маси.

Візьмемо пакетик і виллємо в нього 1/3 склянки рідкого крохмалю, додавши пару крапельок барвника. У пакет з крохмалем додаємо? склянки густого клею. Масу потрібно ретельно перемішати до появи згустку. Якщо залишилося трохи рідини, Лизуна потрібно вийняти з пакета і дати обтечь.

Як дітям зробити Лизуна за допомогою спирту



Для того, щоб виготовити Лизуна за допомогою спирту, нам знадобиться:

  • Полівінілхлорид (сухий порошок)
  • Борат натрію (боракс), який можна придбати в будь-якій аптеці
  • вода
  • Харчовий барвник

Візьміть емальовану ємність і помістіть в неї полівініловий спирт. Розведіть його так, як це вказано на упаковці. Але не варто за раз розводити всю пачку. Поставте ємність на 45 хвилин на помірний вогонь, не забувайте помішувати, інакше може підгоріти. Потім остудіть. У склянку теплої води додайте 2 столових ложки порошку бората натрію. Дочекайтеся, поки кристали порошку розійдуться, потім розчин потрібно процідити. У співвідношенні 3 до 1 з`єднайте спиртовий розчин і борат натрію. Поступово речовина перетвориться в слиз. Останній етап виготовлення Лизуна присвятіть його підфарбовування. Хочете додати Лизун приємний запах? Додайте пару крапель ефірного масла. За бажанням в процесі виготовлення іграшки можна додати блискіток.

Іграшка "лизун" зовсім не марна річ, адже з її допомогою розвивається рухова активність дитини і дрібна моторика рук. Це та іграшка, яку дитина не зможе зламати, так як Лизуна можна скручувати, м`яти і кидати скільки завгодно. Однак варто пояснити дитині те, що Лизуна не можна кидати куди попало. Слідкуйте за тим, щоб іграшка не потрапила на поверхню, покриту вапном, водоемульсійними фарбами та іншими матеріалами, які не піддаються вологій обробці. Інакше на поверхні залишиться некрасивий жирний слід, від якого буде складно позбутися. Незважаючи на те, що лизун є досить безпечною іграшкою, подбайте про те, щоб дитина не взяв іграшку в рот, тому що в її складі містяться хімічні речовини.

На популярних ресурсах можна знайти відеоуроки виготовлення Лизуна. Для цього в рядку пошуку відео досить ввести запит, наприклад, «як зробити Лизуна з паперу», «як зробити Лизуна з клею» або «як зробити Лизуна без бури».

Тепер ви знаєте про те, як зробити Лизуна своїми руками. Спробуйте запропонувати своїй дитині скласти вам компанію. Адже саме такі спільні заняття зближують і приносять задоволення всієї сім`ї!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!