» » Як зроблений лизун?

Як зроблений лизун?

Як зроблений лизун?

Лизун - це унікальна іграшка, яка в один момент може розтікатися по поверхні, наче рідина, а в іншій - стрибати як м`ячик і купувати найнеймовірніші форми, при цьому не змінюючи своєї структури. Сьогодні можна знайти масу варіантів створення цієї незвичайної іграшки в домашніх умовах.

З чого і як зроблений лизун?

Вперше лизун (слайм) був випущений компанією Mattel, яка прославилася завдяки всесвітньо відомим лялькам Барбі, в 1976 році. Іграшка відрізнялася незвичайною желеподібної консистенції. Речовина, з якого зроблений лизун, відноситься до неньютонівська рідина, для яких характерне прояв різних властивостей в залежності від прикладеного до них впливу. Тому в спокійному стані лизун починає розтікатися, немов рідина.

Оригінальний слайм, випущений компанією Mattel, складався з гуарової камеді, яку добувають з індійського рослини гуар. Сьогодні ця речовина також нерідко використовується при виробництві Лізунов. Дана речовина також застосовується в харчовій промисловості і є складовим компонентом деяких загусники і стабілізаторів. Проте, в наші дні поряд з гуарової камеддю при фабричному виробництві Лізунов можуть використовуватися і інші алкалоїди.

Як роблять Лизуна в домашніх умовах?

тетраборат натрію

Основним інгредієнтом при створенні Лизуна зазвичай виступає тетраборат натрію. Даний інгредієнт є, мабуть, найбільш екзотичним з усіх компонентів, які використовуються при виготовленні еластичною субстанції. Тетраборат натрію можна знайти в аптеці або в магазині хімреактивів. Також вам знадобиться клей ПВА, а для додання іграшці веселого відтінку - харчовий барвник або звичайна гуаш.



Наповнивши склянку клеєм, в нього необхідно додати харчовий барвник і повільно влити розчин тетраборату натрію з розрахунку на 100 г клею один флакон засобу. Щоб позбутися від зайвої вологи, отриману масу слід промокнути серветкою. Для повної готовності желеподібну субстанцію рекомендується розминати в пакеті протягом п`ять хвилин.

пластилін

Деякі роблять Лизуна з пластиліну. Це найбільш економний спосіб виготовлення забавної іграшки, який передбачає використання таких бюджетних інгредієнтів, як желатин, пластилін і вода. Попередньо желатин необхідно розчинити в холодній воді, почекати близько години, після чого довести його до кипіння. Потім, постійно помішуючи, слід розтопити дрібні шматочки пластиліну в ємності з невеликою кількістю води, доведеної до кипіння на маленькому вогні. Розтоплений желатин і пластилін змішуються, в результаті чого виходить тягуча субстанція, що нагадує магазинного Лизуна, але, на жаль, не володіє всіма його властивостями. Такий економний варіант іграшки прослужить близько двох днів.

Про інші способи виготовлення веселою і незвичайної іграшки читайте в нашій статті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!