» » » Як вилікувати тиск?

Як вилікувати тиск?

Як вилікувати тиск?

Підвищений кров`яний і внутрішньочерепний тиск може виникати з різних причин. Воно негайно позначається на стані організму: втрачається працездатність, з`являється запаморочення, слабкість, шум у вухах. При цьому, треба сказати, що показники нормального тиску коливаються і залежать від деяких факторів: ваги, вікової категорії, фізичного стану організму. Безпечної нормою вважається верхнє: від 120 до 140, нижнє: 80 - 90 мм ртутного стовпа. Детальніше читайте в статті Чому підвищується тиск.

У чому небезпека?

Короткострокове підвищення тиску є тимчасовою реакцією організму на стрес, зміна умов, навантаження, напруга. Якщо це відбувається систематично, варто задуматися про те, як вилікувати тиск. Тим більше, що небезпека того, що відбувається в тому, що підвищення тиску відбувається безсимптомно (лише іноді супроводжуючись утрудненим диханням, неприємними відчуттями в області грудей, м`язовими болями, але все це свідчить скоріше про порушення процесу кровообігу). Про те, чому необхідно вимірювати тиск, читайте в матеріалі Як виміряти собі тиск.

Зміни себе



Перед тим, як лікувати підвищений тиск ліками (якщо воно вже систематично «зашкалює»), спробуйте змінити свій спосіб життя і раціон. Позбавтеся від шкідливих звичок. Куріння, регулярне розпивання спиртного, часте вживання кави не сприяють нормалізації тиску. Нервове напруження, недотримання режиму сну, погана рухова активність негативно впливають на наш організм. Жирна та солодка їжа, перевищення кількості її вживання надає згубну дію. Поступово працюйте над собою, обмежуючи надмірності, і, може, одного цього буде достатньо, щоб нормалізувати ваше артеріальний тиск. Ще про це читайте в матеріалі Як нормалізувати тиск.

Народні методи швидкого зниження тиску

  • Проведіть самомасаж шийного відділу і «комірцевої» частини. Рухи повинні бути м`якими, швидше - пестливими, ніж б`ють. Це допоможе швидко розігнати кров від голови.
  • Знайдіть акупунктурную точку під мочкою вуха (і лівого, і правого), м`яко проведіть вертикальну лінію до ключиці. Повторюйте рух десять разів.
  • Потрібно, щоб швидше відбувся відтік крові до ніг і в нижню частину тіла. Для цього використовуйте гарячі ножні ванни - перевірений народний засіб. Добре допомагає і контрастний душ (5-10 хвилин, не захоплюйтеся), і гарячі ванночки для рук.
  • Подихайте глибоко носом, методично затримуючи дихання на видиху (7-8 секунд). Також на видиху корисно проводити звук «с».
  • Випийте склянку гарячої води з соком лимона і медом. Також можна проковтнути пару таблеток валеріани або заварити її в склянці окропу. Добре допомагає настоянка глоду і шипшини, м`ята.

Ще про інші методи зниження тиску читайте в статті Як знизити тиск і в матеріалі Як знизити артеріальний тиск.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!