» » » Як зняти високий тиск?

Як зняти високий тиск?

Як зняти високий тиск?

На жаль, підвищений тиск - досить поширений недуга, особливо серед людей у віці. Переносити підвищений тиск складно, проте іноді потрібних таблеток, щоб його збити, під рукою може просто не виявитися.

Давайте розберемося, як зняти високий тиск за допомогою підручних засобів.

Водні процедури

Ви будете здивовані, але зняти підвищений тиск можна за допомогою самої звичайної води. Її потрібно нагріти до температури близько 40 градусів, налити в таз і помістити в неї ноги. У процесі охолодження води тиск буде знижуватися. Важливо! Якщо ви страждаєте варикозом, - помістіть в таз лікті.

Також може допомогти і грілка з гарячою водою - її необхідно докласти до литкових м`язів.

народні рецепти



Збити тиск водою, звичайно, простіше за все - простіше в сенсі пошуку ресурсів - гаряча вода і тазик знайдеться завжди. Однак, є ще маса народних рецептів, якими можна збити тиск.

  • Розведіть у воді 9% -ний оцет в пропорції 1: 1, намочіть розчином вовняні шкарпетки і надіньте їх, замотавши зверху целофановими пакетами.
  • Випийте настій гвоздики - 25 г на 1 склянку окропу.
  • З`їжте трохи меду, горіхів або сухофруктів.
  • Випийте грейпфрутовий або томатний сік, бажано з м`якоттю. Також підходить сік алое, при цьому в нього можна додати трохи меду для поліпшення смакових відчуттів.
  • З`їжте трохи горобинових, калинових ягід або ягід чорної смородини.
  • Випийте відвар з глоду.

Як бачите, рецептів дуже багато, і це лише найпопулярніші. Проблема в тому, що кожен організм індивідуальний, і якийсь із рецептів може вам не підійти, проте щось допоможе точно. Будьте здорові!

Читайте також:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!