» » » Які продукти підвищують тиск?

Які продукти підвищують тиск?

Які продукти підвищують тиск?

Низький тиск, як стверджують лікарі, набагато небезпечніше високого. При ньому відбувається звуження судин, уповільнення руху крові, на цьому тлі розвиваються непритомність і спайки. Тому не треба чекати, коли лікарі почнуть вам виписувати тонни таблеток, тим більше, що гіпотонікам мало що допомагає. Краще дотримуватися нескладної дієти, а для цього дізнаємося, які продукти підвищують тиск.

Спосіб життя

Гіпотонікам дуже важливо висипатися, треба присвячувати цьому заняттю не менше 7-8 годин на добу. А ще треба менше нервувати і більше рухатися. Якщо ви будете дотримуватися цих рекомендацій, то вже відчуєте себе краще. Харчуватися необхідно не менше 4 разів на день.

Продукти, яких слід віддавати перевагу

Ви помічали, що вам іноді чогось дуже хочеться з`їсти? Солодкого хочеться або копченої рибки? Так це тому, що при низькому тиску це дуже добре його підвищує.

Отже, продукти, що підвищують артеріальний тиск, діляться на кілька категорій.

Це жирні та солодкі продукти: вершкове масло, жирні м`ясо та риба, молоко і сметана, сільський сир, морозиво, тістечка, і інше.

Друга велика група містить продукти, до складу яких входить кофеїн: кава (зварений, а не розчинна), міцний чай, какао, шоколад і цукерки з натурального шоколаду. А ще тиск піднімає хороший твердий сир. Тому для гіпотоніки найкращим сніданком буде чашка кави з бутербродом з вершкового масла і шматочки сиру. Так це ще й смачно!

Так, їжте більше горіхів, субпродуктів (нирки, печінку, мізки), гранатів, картоплі, випічки з білої муки. Манну кашу, шпинат, гречку, щавель, малину, суницю, ялівець, мед, імбир так само їсти дуже корисно, і не тільки для підвищення тиску. Багато ці продукти мають загальнозміцнюючу дію, так що їжте і будьте здорові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!