» » Чим корисний сніданок?

Чим корисний сніданок?

Чим корисний сніданок?

Багато з нас відмовляються від сніданку або обмежуються чашкою кави. І марно. Ранковий прийом їжі дуже важливий. Давайте дізнаємося, чим корисний сніданок?

користь сніданку

Справа в тому, що без сніданку організму буде важко пристосуватися до ритму життя, можливе виникнення головного болю і легкого нездужання. Крім того, вченими доведено, що пропуск цього прийому їжі веде до зниження імунітету і розвитку серцево-судинних захворювань. Якщо ви регулярно не снідати, готуйтеся до того, що ваш вага буде поступово підвищуватися. Відбувається це тому, що жири без сніданку спалюються повільніше, порушується обмін речовин. А ще хороший сніданок допомагає дочекатися обіду, чи не перекушуючи різними шкідливими смакотою.

Що корисно їсти на сніданок

Вранці треба їсти продукти, які поповнюють запаси вітамінів, заряджають енергією, а також продукти, які підтримують загальний тонус і живлять м`язи. Такими корисними продуктами є злакові (каші), фрукти, молочні продукти.

Кращим сніданком, звичайно, буде вівсянка з молоком і будь-який фрукт. Або з`їжте омлет з яким-небудь овочем. Якщо ви не любите вівсянку, можете приготувати собі будь-яку кашу, вона зарядить вас енергією на весь день. Якщо ви любите їсти вранці пластівці, прочитайте статтю Чи корисні пластівці.

Якщо ви взагалі не любите каші, з`їжте хлібець або чорний хліб з сиром і салатом з овочів. Корисно буде з`їсти на сніданок сир або йогурт з овочевим або фруктовим соком.



Пити вранці краще зелений або трав`яний чай, а також фруктовий сік. А ось від кави краще відмовитися.

А ось сосиски, бутерброди з білим хлібом, жирна яєчня не годяться для ранкового прийому їжі. Вони занадто сильно підвищують цукор в крові.

Більше дізнатися про сніданок можна в нашій статті Що їсти на сніданок.

Снідайте правильно і будьте здорові.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!