Коли краще їсти?

Коли краще їсти?

Дуже важливо харчуватися не тільки правильно, але й регулярно. Це має велике значення і для фізичного здоров`я людини, і для ясного мислення. Коли краще їсти? Ми звикли приймати їжу тричі на день, але скоріше, це обумовлюється соціальними правилами, ніж людськими потребами. Найголовніше, харчуватися регулярно, так як, нерегулярний прийом їжі призводить до збою роботи органів травлення.

думка дієтологів

В даний час, на думку дієтологів, самим здоровим харчуванням є дворазове. Так в який час краще їсти? А з`ясувалося, що краще за все, снідати близько 11 години ранку, і обідати близько 5 години вечора. Тобто, обід, виходить, поєднаний з вечерею.

Всі добре знають прислів`я: «Сніданок з`їж сам, обід розділи з другом, а вечерю віддай ворогові». І це дуже розумно. Сніданок повинен бути самим рясним прийомом їжі протягом дня. Однак, в даний час, люди часто ігнорують сніданок, що дуже погано. Сніданок є основою дня, адже всі калорії, отримані під час сніданку, витрачаються протягом дня. У той час, як відсутність сніданку призводить до переїдання в прийоми їжі, які проходять пізніше.

У який час краще їсти - запитаєте ви. Найкраще снідати через 2-3 години після пробудження. До цього часу організм повністю прокидається. Однак, сніданок повинен складатися з легкої їжі, такої як: свіжі фрукти, каші, картопля. Все це добре засвоюється органами травлення.

Обід, також, є частим прийомом їжі в середині дня.

А ось вечеря повинна бути легким. Увечері не варто їсти занадто пізно. Тут, взагалі краще діяти за принципом - чим раніше, тим краще. Не варто переїдати і вживати жирну їжу.

про вечері



Щільна вечеря потрібен тільки вагітним жінкам, робочим, зайнятим важкою фізичною працею, дітям і підліткам. Решті, краще їсти на вечерю те, що швидко і легко засвоюється, щоб не перевантажувати свій організм на ніч. І ще одне важливе правило - не потрібно «під`їдають» протягом дня. Найкраще, якщо ви снідаєте, обідаєте і вечеряєте щодня в один і той же час. Але всі старання будуть марними, якщо ви постійно їсте в проміжки між обов`язковими прийомами їжі.

Також, потрібно пам`ятати і ще про одне, інтервал між прийомами їжі повинен становити 5-6 годин. Інакше, шлунок просто не встигає переробити їжу від попереднього прийому, і, відповідно не встигає перепочити. Так що, краще утриматися навіть від маленького шматочка їжі в недоречне час.

Якщо ж прийшов час прийому їжі, а ви не хочете їсти, не треба себе змушувати. Організм сам дає нам знати, коли потребує їжі. А тому, за відсутності почуття голоду краще не їсти.

Тютюн, кава, алкоголь, слабкість і сильні емоції - все це, притупляє бажання є. Жар, біль, запалення, хвороба, також викликають втрату апетиту, і краще за все утриматися від їжі в такі моменти.

Потрібно регулювати не тільки те, що ми їмо, але і тому, коли ми їмо.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!