Скільки потрібно їсти?

Скільки потрібно їсти?

Щодо впливу правильного харчування на здоров`я сказано чимало. Однак більшість людей як ставилися халатно до цієї теми, так і відносяться до цього дня. Ми вважаємо за краще здорової домашньої їжі швидкі перекушування у фастфудах, дуже часто переїдає, не звертаємо уваги на склад їжі і т.д. Давайте подивимося, скільки потрібно їсти людині в день і яку їжу, щоб організм правильно працював.

Правильне харчування

Дуже часто багато з нас плутають це поняття з дієтами. Зараз ми спробуємо довести, що ця думка в корені невірно. Існує кілька законів правильного харчування:

  • Співвідношення енергетичної цінності з енергетичними витратами організму.
  • Необхідність отримання організмом компонентів, які потрібні для нормальної життєдіяльності. Саме тому, якщо наше харчування неправильне і ми не отримуємо вітаміни та інші необхідні з`єднання, то наш організм починає страждати, що призводить до хвороби. Якщо ж ми так харчуємося все життя, то це загрожує летальним результатом.

У великої кількості людей на землі сьогодні спостерігається надлишкова вага. Саме він є основним каталізатором появи хронічних захворювань. Саме тому вченими була виведена норма здорового харчування, при якій організм споживає певну кількість їжі в день, яку правильно засвоює його організм і при цьому отримує всі необхідні вітаміни.

Якщо ви ведете малорухливий спосіб життя, тобто витрачаєте в день дуже мало енергії, то вам необхідно просто менше їсти. В грамах людина повинна вживати в їжу не більше 800 грамів на добу, але тільки якщо вона містить необхідну кількість вітамінів.

Енергетична цінність

Тепер давайте розглянемо, скільки потрібно їсти в день продуктів містять ті чи інші вітаміни. Останнім часом фахівцями була помічена тенденція зниження потреби в калоріях і підвищення потреби в мікроелементах. Якісний склад їжі повинен містити правильне співвідношення в ній вуглеводів, жирів, білків та інших вітамінів. Найоптимальніше співвідношення виглядає наступним чином. У день людині необхідно вживати 25-30% жирів, 12-15% білків і 55-60% вуглеводів.



Таким чином, якщо співвіднести масу людини з необхідною кількістю поживних речовин, то можна розрахувати необхідну денну норму для організму. Для середньої людини необхідно щодня вживати в їжу 120 грам білків, 80 грам жирів і 400 г вуглеводів. Таким чином, і виходить, що середня вага корисної їжі, яку необхідно вживати щодня складає 600 грам.

Білки, походження яких переважно тварина, знаходяться в молоці, м`ясі та інших молочних продуктах. Такі білки вважаються найкориснішими для організму. Також корисні білки знаходяться і в хлібі, морепродуктах і в картоплі, але тільки вони там знаходяться в меншій кількості, тому вам доведеться щодня вживати набагато більшу кількість цих продуктів. Джерелом жирів є м`ясо, сметана, молоко, сири, а також рослинна олія і горіхи. Вуглеводи знаходяться всередині макаронних та інших борошняних виробів, бобових і ягодах. Необхідні для життєдіяльності вітаміни знаходяться ягодах, овочах і фруктах.

Таким чином, людині необхідно крім 600 грам вітамінної їжі щодня з`їдати не менше 200 грам ягід і фруктів. Тепер стає зрозуміло, скільки потрібно їсти в день людині - 800 грам. Саме таку масу необхідно розділити на три щоденних прийому їжі. Наприклад, на сніданок з`їсти 300 грам корисної їжі, на обід 300 грам і на вечерю 200 грам. Не забуваємо додавати в раціон ягоди і фрукти. Порція не повинна бути об`ємною. Якщо взяти для порівняння долоньку, то можна нею відміряти 5-6 долоньок на сніданок і обід і 4 на вечерю.



800 грам в день - це приблизна порція для дорослої людини, яка веде рухливий спосіб життя. Однак варто пам`ятати, що для дитини необхідно зменшити раціон, а для літньої людини, навпаки, збільшити. Таким чином, дитині потрібно з`їсти в день 600 грам правильної їжі, а людині в роках, не менше 900 грам. Однак варто пам`ятати, що не можна точно визначити, скільки потрібно їсти людині в день, без знання особливостей його організму. Таким чином, поняття правильного харчування в кожному випадку різний.

Їжа для схуднення

Щоб схуднути і повернути організму привабливий вигляд не обов`язково сидіти на дієті. Варто завжди пам`ятати, що дієта - це крайній захід, який необхідно торкатися лише в критичній ситуації.

Щоб ваш організм не набирав ваги, а в деяких випадках навіть втрачав його, необхідно харчуватися збалансовано. Давайте розглянемо продукти, які бажано вживати в їжу, коли організм знаходиться на стадії втрати зайвої ваги.

Найкорисніший продукт, на думку дієтологів - це яйце. Варене яйце має дуже велику енергетичну цінність і дуже малу вагу. Таким чином, якщо ви будете їсти яйця щодня на сніданок, то через місяць ви помітите, що схудли як мінімум на кілька кілограм.

Наступним в списку продуктів, що сприяють схудненню, знаходиться білокачанна капуста. Її можна вживати в їжу як свіжу, так і квашену, корисні властивості її не зникають.

Також дуже важливий для правильного травлення картопля, який є джерелом клітковини і білка. Щоб схуднути і при цьому отримувати необхідну кількість корисних речовин, важливо навчитися правильно готувати цей продукт.

Щоб схуднути намагайтеся замінювати звичні продукти фруктами. Вони мають високу енергетичну цінність і малою вагою.

Тепер вам відомо, скільки потрібно їсти людині, щоб схуднути без шкоди для власного організму, обмежившись лише правильним харчуванням.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!