Що їсти, щоб схуднути?

Що їсти, щоб схуднути?
Що їсти, щоб схуднути?

Схуднути без особливих зусиль - мрія багатьох людей. Пояснюється це хоча б тим, що наш сучасний ритм життя часто не дозволяє харчуватися правильно і складати будь-які суворі дієти. Все це неминуче позначається на організмі і, як результат, ми маємо дисбаланс жирів, що призводить до появи зайвої ваги. У зв`язку з цим багато людей часто задають собі питання: чи можна харчуватися так, щоб при цьому худнути? Розглянемо далі, як можна їсти так, щоб скинути зайву вагу.

вживайте вітаміни

Вітаміни для сучасної людини - це не тільки важливий елемент живлення, але і відмінний спосіб поповнити вітамінний запас, в разі, якщо ви переходите на збалансоване харчування, яке покликане спалити зайву вагу.

Не забувайте про вуглеводи

Вуглеводи - це джерело енергії для людського організму. Необхідно відрізняти повільні вуглеводи від швидких. У дієті, спрямованої на зниження ваги, перевагу необхідно віддавати повільним вуглеводів. До таких належать:

  • Пшоняна каша;
  • Хліб з цільного зерна;
  • Цільно-зернова їжа;
  • Гречана каша;
  • Вівсяна і рисова каша.

Саме з таких страв слід починати свій сніданок. Як варіант, можна поснідати знежиреним сиром з молоком і фруктами. Також дієтологи рекомендують не забувати про вуглеводи і під час обіду. Пов`язано це з тим, що людині, з огляду на активного способу життя та великих розумових навантажень, які він відчуває кожен день, необхідний великий запас енергії.

Закріплюйте раціон білком



Білок - це необхідна частина раціону. Як джерело білка слід вибирати нежирні продукти, наприклад, курку, індичку, яєчні білки. Пам`ятайте про те, що організму білок потрібен, перш за все, у вечірній час доби, так як для того щоб набратися сил для наступного дня, під час сну організм використовує білок для відновлення.

Чи можна вживати жири

Жири, якщо вони відносяться до корисних, також є досить важливим пунктом в здоровому раціоні. Дієтологи рекомендують вживати бодай 30 грам кедрових горішків в день для того, щоб насичувати організм корисними жирами. Також можна вживати ложку рослинної олії, яке є, до речі, джерелом клітковини.

Овочі та фрукти

Якщо ви маєте намір схуднути, то в вашому раціоні обов`язково повинні бути овочі і фрукти. Споживайте не менше 300 грамів овочів і фруктів щодня. Акцент в плані фруктів слід зробити на таких плодах, які містять мінімальну кількість фруктози, до таких належить більшість фруктів, крім бананів і винограду.

обсяг порції



Наведемо добову порцію окремих продуктів, які слід вживати при такому раціоні харчування, який спрямований на зниження ваги.

  • Хліб грубого помелу - два шматки в день;
  • М`ясо або риба - не більше 150 грам в день;
  • Сир - не більше 180 грам в день;
  • Кефір або молоко - 1 стакан в день;
  • Йогурт нежирний - півсклянки на день;
  • Овочі та фрукти - 600-700 грам в сумі за день.

Яким має бути меню

Говорячи про правильне меню для схуднення необхідно не забувати про те, що в будь-якій дієті можуть бути дні перерви. Ви можете зробити один такий день в тиждень, наприклад, в суботу. У цей день вранці ви можете дозволяти собі є все те, в чому відмовляли протягом попередніх п`яти днів.

Однак не забувайте про міру, наприклад, якщо ви з`їли полпліткі темного шоколаду, то на цьому про солодке слід забути. Не їжте особливо жирні продукти, наприклад, піцу, жирне м`ясо або рибу (палтус).

У загальному випадку ваше меню на кожен день, за винятком дня "відпочинку", має виглядати так:

  • На сніданок ви з`їдаєте вівсянку на воді, пару яблук і запиваєте яблучним соком.
  • Через дві години ви повинні зробити другий сніданок або ленч. Він повинен складатися знову ж з фруктів і знежиреного сиру.
  • Обід повинен включати в себе нежирне м`ясо або рибу, трохи гречки, а також салат з овочів з однією ложкою рослинного масла.
  • Як полудня перекусіть грушами, хлібом грубого помелу з нежирним сиром.
  • На вечерю можна з`їсти відварну брокколі, курячу грудку або індичку, а також порцію кедрових горішків.

Звичайно ж, вам необхідно варіювати продукти, які ви будете вживати. Все-таки навіть порівняно проста дієта може бути неприємною для організму через відсутність різноманітності. Головне, що ви повинні запам`ятати: для того, щоб худнути, необхідно харчуватися малими порціями, але як можна частіше: кожні 2-3 години. Тому хорошим доповнення до раціону буде протеїновий коктейль, який бажано розводити на воді і брати з собою на роботу або на прогулянку.

Рекомендуємо до прочитання наступні статті по темі:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!