» » » » Скільки потрібно вуглеводів в день?

Скільки потрібно вуглеводів в день?

Скільки потрібно вуглеводів в день?

Розрахунок кількості споживаних вуглеводів турбує всіх, хто бажає поправитися або ж, навпаки, схуднути. Адже саме вуглеводи в більшій мірі відповідають за калорійність нашого раціону. Якщо відмова від білків або жирів призводить до збоїв в роботі організму, то розумне скорочення вуглеводів цілком допустимо.

Те, скільки потрібно вуглеводів в день, залежить від віку, статі людини і його рівня фізичної активності. Для дітей це кількість підбирається лікарем-педіатром, який розписує зразкове меню дитини в залежності від його індивідуальних особливостей, а дорослі можуть керуватися нижче приведеній схемою.

Здоровий середньостатистична людина з середньою фізичною навантаженням, який витрачає протягом дня трохи менше 3 тисяч калорій, повинен споживати близько 500 грамів вуглеводів. Але при цьому слід обмежувати вживання солодкого і хлібобулочних виробів з борошна дрібного помелу.

Якщо ви займаєтеся спортом, то кількість споживаних вуглеводів необхідно підвищити на 15-20 відсотків. Причому зі збільшенням кількості глюкози варто також почати пити більше води, тому що для її розщеплення потрібно більше рідини. При зниженні кількості вуглеводів з часом помічається втрата ваги. Тому при бажанні схуднути слід саме звернути увагу на цей факт і скоротити споживання вуглеводів. Якщо вага потрібно набрати, то в раціон включаються продукти з великим вмістом вуглеводів.

Літнім людям для нормального стану організму потрібно близько 350 грамів вуглеводів, і це забезпечується скороченням кількості споживаного цукру. На це варто звернути увагу, щоб уникнути виникнення діабету. Найлегше засвоюється глюкоза, що міститься в овочах і фруктах. А самі важко засвоювані є в зернових культурах і кашах, тому з такими продуктами слід бути обережними.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!