» » » » Скільки калорій в вуглеводах?

Скільки калорій в вуглеводах?

Скільки калорій в вуглеводах?

У раціон будь-якої людини входять білки, вуглеводи і жири. Будь-який з цих компонентів має свою калорійність. Далі детально розглянемо, скільки калорій міститься в вуглеводах.

У 1 грамі вуглеводів міститься 4 ккал, в 100 грамах - відповідно 400 ккал. Дієтологи рекомендують вживати 370 г вуглеводів на добу - в цьому випадку організму буде достатньо енергії і людина не набере зайві кілограми. Однак варто враховувати, про які саме вуглеводах йдеться. Так, вуглеводи діляться на прості і складні. Калорій в них однакова кількість, проте вони витрачаються організмом по-різному.

Не рекомендується вживати прості вуглеводи, оскільки вони мають властивість швидко розщеплюватися і практично моментально всмоктуватися в кров. В результаті людина відчуває прилив сил, у нього з`являється енергія. Якщо організм її не витратити, то вона відкладеться в жирову тканину.



Зі складними вуглеводами інша справа: процес їх розщеплення досить довгий, тому енергія надходить організму поступово, протягом дня. В результаті людина не відчуває раптову втому або запаморочення. З цієї причини слід відмовитися від вживання їх простих побратимів або скоротити їх кількість в раціоні до мінімуму.

До простих вуглеводів ставляться цукориди, вони містяться в солодких продуктах: випічці, меді, ягодах, фруктах. Складні вуглеводи представлені крохмалем, клітковиною, їх багато в хлібі, борошні, злаках, крупах, овочах і фруктах, бобових. Саме їх і потрібно включати в свій раціон, тоді вдасться підтримувати свою вагу в оптимальному стані.

Також вам можуть бути цікаві такі статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!