» » » » Скільки калорій спалювати в день?

Скільки калорій спалювати в день?

Скільки калорій спалювати в день?

У гонитві за стрункістю люди готові на багато що, навіть дотримуватися найсуворіших дієт.

Але для того щоб схуднути і не нашкодити при цьому своєму здоров`ю, зовсім не обов`язково голодувати або строго обмежувати свій раціон: досить просто кожен день спалювати певну кількість калорій.

Щоденне спалювання калорій

Дуже важливо правильно розрахувати дефіцит калорій, щоб у організму залишалося досить сил для нормального підтримки своєї життєдіяльності. Для нормального функціонування людині потрібно вживати до 50 ккал на 1 кг ваги. А для втрати кілограма жиру потрібно спалити приблизно 8000 калорій. Для цього, звичайно ж, важливо не тільки дотримуватися правильного харчування, але і тренуватися: наприклад, час степ-аеробіки дозволить вам спалити 800 ккал, а 40 хвилин бігу по пересіченій місцевості - 700 ккал.

Так скільки калорій спалювати в день, щоб це було ефективно і безпечно? Для кожної людини це число індивідуально і залежить від росту, ваги, статі і віку. Але в цілому найкраще знизити калорійність раціону приблизно на 1/5 частину (зараз для цього використовуються калькулятори на зразок цього, розраховують необхідну кількість калорій автоматично) і прагнути спалювати як мінімум 300 ккал щодня за допомогою спорту. Ще більше корисної інформації про спалювання калорій ви можете дізнатися зі статті Як спалити калорії.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!