» » » » Скільки витрачаємо калорій в день?

Скільки витрачаємо калорій в день?

Скільки витрачаємо калорій в день?

Людина, навіть перебуваючи в положенні спокою, втрачає калорії, так як ці енергетичні елементи витрачаються на дихання, сон, биття серця і циркуляцію крові по кровоносних судинах.

У зв`язку з цим, багато людей цікавляться, скільки калорій в день ми витрачаємо. Зрозуміло, все залежить від людини і його способу життя.

спалювання калорій

Як вже було зазначено раніше, калорії витрачаються практично на будь-який вид діяльності людини: починаючи від дихання і закінчуючи фізичними нагрузкамі- кількість калорій, що витрачаються при цьому, може варіюватися від 70 до 2500. Наочно це можна представити в такий спосіб (кількість калорій залежить від фізичного навантаження ):

Вид діяльності

Кількість калорій (ккал) в день

Сидяча робота550
рухома робота1100
Фізична працявід 1500 до 2500

Кількість калорій (ккал) на годину

ходьба повільна200
швидка300
біг400
Катання на велосипеді або роликах200 - 600
Відпочинок або сон70
Домашня робота100 - 250
Приготування їжі75
душ40 (10 хв)
Заняття спортом200 - 800
танці400
Робота на присадибній ділянці160 - 400


Точно сказати, скільки людина спалює калорій протягом дня, досить складно, все залежить від денного навантаження (чим більше навантаження - тим більше калорій спалюється), в середньому витрачається від 1500 до 2000 ккал. Якщо ви хочете підрахувати калорії, які ви витрачаєте, необхідно проаналізувати всю роботу, виконану за день, і скласти отримані показники.

Якщо ви хочете прибрати зайві кілограми, то споживання калорій повинно бути менше, ніж їх витрата, приблизно на 20%. В такому випадку організм буде спалювати калорії і жирові відкладення. Також необхідно пам`ятати про правильне харчування і здоровий спосіб життя, а також прорахувати, скільки калорій необхідно вашому організму в день. Дізнатися про це можна з статей:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!