Як їсти і не товстіти?

Як їсти і не товстіти?

 Багато з нас страждають від такої проблеми, як зайва вага. І навіть нехай це буде маленька складочка на животі, все ж вона псує нам настрій. Але, якщо ви харчуєтеся помірно, що не переїдайте, що не балуєтеся солодощами, а животик виникає, то в чому тоді причина? Всі ми звикли в силу браку часу харчуватися 2-3 рази на день і невеликими перекусами. Що дуже неприємно нашому організму, так як він витрачає безліч енергії, а що найголовніше - наш живіт розтягується. Тому виникає відчуття голоду або ненасиченості їжею.

Так, як є і не товстіти, причому з користю для здоров`я? Слід дотримуватися кількох правил:

  • Є кілька раз в день маленькими порціями - це головне правило. Постарайтеся харчуватися частіше, ніж зазвичай, але при цьому зменшувати порції. Замість перекусів солодким або випічкою запасіться свіжими фруктами. Кожна порція повинна бути не менше і не більше 250 грам. Щоб отримувати насичення від їжі, краще накладати в тарілку якомога більше різноманітних продуктів, так як ми їмо не тільки для того щоб жити. Наш мозок також потребує усвідомлення того, що ми вживали різноманітну їжу. Харчуючись різноманітно не тільки ми, а й наш мозок отримує задоволення.
  • У раціон дня повинні входити різноманітні продукти. Є і не товстіти допоможе грамотно складений раціон. Він повинен бути різноманітним. В їжу повинні входити: м`ясо, риба, крупи, овочі, молочні продукти, а також солодке на десерт (в малих кількостях). Не треба вживати все вищеперелічене в великих обсягах. Ці продукти можна рівномірно розподіляти на весь день. А солодке є рідко. Замість цукру краще вживати мед.
  • Їжа, приготована на пару, повинна вживатися частіше, ніж смажена. Така їжа краще засвоюється і вимагає менше енергетичних витрат організму на перетравлення. Пожалійте свою печінку, якій доведеться працювати ще все життя.
  • Сіль варто замінити на приправи, наприклад: каррі, материнка, меліса, перець, розмарин, лавровий лист. Сіль затримується в організмі, при цьому прихоплюючи з собою зайву воду. Зайві кілограми на вагах можуть бути лише надлишком води.
  • Чи не є на ніч. Організму важко перетравлювати їжу в стані сну. Вітаміни, в такому випадку, не надходять, вранці з`являється тяжкість, а також безліч калорій відкладається, тому що уві сні ми не витрачаємо багато енергії.
  • Не займатися паралельно з прийомом їжі іншими справами. Все наше увагу під час вживання їжі повинно бути зосереджено саме на тому, що ми їмо. Наш мозок повинен отримувати не тільки вітаміни від їжі, а також насолоджуватися її видом. Не дарма багато кулінарів прикрашають їжу всілякими завитками з огірків, зеленню, присипками і так далі. Також існує думка, що інформація, яка надходить до нас під час прийому їжі, дуже впливає на її засвоєння. Негативні новини по телевізору або в газеті псують наш настрій, що впливає на наше здоров`я.


Якщо дотримуватися цих кілька порад щодо правильного харчування, яке впливає на Ваш вагу, то через деякий час зайву вагу почне спадати. Сподіваємося, що тепер ви розумієте, що правильне харчування - це кращий спосіб не набрати зайву вагу. Якщо Ви зрозумієте, як є і не товстіти завдяки цим простим правилам, то Ваш організм скаже спасибі за таку турботу. Зайва вага для нього - це перевантаження. Бережіть себе.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!