Як набрати вагу?

Як набрати вагу?

Більшість журналів, які присвячені проблемам жіночої половини населення, рясніють статтями як би скинути зайву вагу. Але мало де, описано як поправитися - набрати вагу. Адже зайвий надлишок маси тіла може призвести до складнощів зі здоров`ям, які будуть неприємні як чоловікам, так і жінкам.

причини

Можливо, бажаючих набрати зайву вагу не так багато, як бажаючих скинути його, але все ж все одно вони є. І проблеми їх, варто приділити належну увагу. Для того щоб зрозуміти, як можна набрати зайву вагу, без застосування різних шкідливих препаратів і біодобавок, варто, перш за все, розібратися в причині виникнення худорлявості. Їх може бути кілька:

  • Викривлення хребта, область якого, стикається з шлунково-кишкової системою, щитовидною залозою, і коректна робота цих органів порушується, і виникає втрата ваги. Усунути цю проблему в домашніх умовах буде неможливо, тому, в даному випадку, необхідно звернутися до лікаря.
  • Порушення правильного функціонування самої системи травлення. Існує ціла маса можливих діагнозів, лікування яких проводиться під наглядом фахівця. Результатом лікування повинні стати підвищення апетиту і засвоєння їжі організмом, а процес травлення повинен налагодитися.


Також необхідно врахувати, що людям, які хочуть спеціально збільшити свою вагу, за рахунок зростання м`язової маси, варто звернутися до зовсім іншим радам. Ця ж інформація для людей, охочих просто набрати вагу, в зв`язку з надмірною худорбою.

Основні поняття

Потрібно запам`ятати, в даному випадку вашому організму необхідна велика кількість калорій. Навіть якщо ви і з`їдаєте багато, а вага не додається, краще перегляньте своє меню. У продуктах, що вживаються вами, має бути багато вуглеводів і білків. Але тільки не варто сприймати все всерйоз і ту годину бігти в найближчий фаст-фуд, так як із зайвою вагою, там, ви придбаєте і захворювання печінки і шлунка.



Варто коригувати свій раціон будинку. Потрібно обов`язково вживати в їжу боби, м`ясо, жирну рибу, зернові та злаки. Ви повинні налагодити харчування таким чином, що б в нього входили сніданок, обід, вечеря, а також ще й полуденок. Заплисти жиром це звичайно не ваша мета, тому в перервах не варто захоплюватися тістечками з кавою і хот-догами.

Формула харчування

Отже, набрати вагу в домашніх умовах, що потрібно робити?

  • Пропускати сніданок категорично заборонено, якщо ви, звичайно, хочете домогтися результатів. Якщо з ранку апетит відсутній, все одно обов`язково варто з`їсти омлет, кашу, бобові та щось м`ясне. Таким чином, ваш організм зарядиться енергією, і з`являться сили для продуктивної працездатності. Якщо ви ставитеся до категорії людей, які бажають поправитися, вам пощастило, можете пити чай або каву з цукром і з вершками, але не більше 3 разів на день. Якщо ж ви більше віддаєте перевагу соки, пийте побільше бананового, персикового або журавлинного соку.
  • Не варто також відмовлятися і від картоплі, яким залякують тих, що худнуть людей. З картоплі можна виготовити безліч різноманітних і в той же час смачних страв. Його можна і відварити і запекти, посмажити, стушкувати. Додавати до таких страв м`ясо не потрібно, краще вживати картоплю з овочами, гарніром з рису або інших всіляких круп. Також обмежувати себе у вживанні бутербродів вам не доведеться. Можете, є їх з маслом, або іншими добавками, головне і найважливіше, що б їжа була на користь і в радість.
  • Меню того, хто бажає поправитися, не повинно бути позбавлене різноманітності. Адже як набрати вагу, харчуючись одним і тим же? У меню повинні бути продукти з будь-, крім низької, калорійністю. Не варто виключати і раціону молочні продукти, так як вони не тільки джерела білка, але і запорука гарної роботи травної системи. Про відсоток жирності молочних продуктів менше одиниці можете зі сміливістю забувати.
  • Корисним є варений рис, а також всілякі страви з нього. Зі спецій, можна вживати часник, як свіжий, так і сушений. Часник вважається одним з найсильніших анаболіків і залишає за собою відчуття спраги, також під час їжі, він підсилює апетит. Жага, як правило, повинна втамовує соками або водою, що б наситити організм рідиною.
  • Ви повинні включити в свій раціон оселедець. Компоненти, що містяться в ній, посприяють стимуляції білкових процесів в організмі. Ну а ці процеси, сприяють збільшенню не тільки загальної маси тіла, але і зростання м`язової маси в тому числі. Ще в оселедця міститься хром, який благотворно впливає на травну систему.
  • Можна включити в обов`язкову умову заняття спортом. Фізичні навантаження посилюватимуть апетит, і ви вже не будете думати про те, як худому набрати вагу, вдаючись до допомоги всяких медикаментів.

Також, для різних і окремих категорій людей, жінок дітей, підлітків і чоловіків, написані окремі статті, які розглядають набір ваги, чисто з боку фізіологічних особливостей даного організму:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!