Що їсти, щоб набрати вагу?

Що їсти, щоб набрати вагу?

Зараз рідко можна зустріти людину, яка бажає набрати пару додаткових кілограмів. Багатьом незрозуміло, навіщо це потрібно. Деяким з нас ця вага необхідний не по душевної примхи, а за станом здоров`я. Надмірна худорба може бути симптомом серйозних захворювань шлунка або кишечника, ендокринної системи, проявом нервової анорексії або ракових пухлин. Обов`язково покажіться лікаря!

Якщо ви поставили собі за мету набрати вагу, доведеться змінити деякі звички. Кожен прийом їжі повинен стати необхідним, бажаним і особливим. Отже, що їсти, щоб набрати вагу? Забудьте про перекус «на ходу» і фаст-фуді. Їжте 5-6 разів на день, з другим сніданком і полуднем, не поспішаючи і розмірено.

Дієта повинна і може бути різноманітною. Прикрашайте свої страви так, щоб вони викликали апетит, і користуйтеся красивим посудом. Збільшити порції вийде не відразу, тому їжте частіше, не чекайте появи почуття голоду. Після прийому їжі відпочиньте, найкраще полежати з книгою, щоб калорії грунтовно засвоїли.

Важливо знати, що їсти, щоб набрати вагу правильно і без шкоди для здоров`я. Склад дієти повинен бути білково-вуглеводним: одну половину раціону складають білки (м`ясо, яйця, риба, жирний сир і молочні продукти), іншу - вуглеводи (всі крупи, картопля, хліб, макарони і солодощі). Жири додавайте з маслами: вершковим, оливковим, соняшниковим і соєвим.



Слідкуйте за достатнім споживанням рідини в будь-якому вигляді, 1.5-2 літра в день - жирова тканина утримує воду. Це може бути чай з молоком, какао, кава з вершками, соки або просто вода. Не забувайте про фрукти і овочі.

Ось так виглядає зразкове меню на день.

  1. Перший сніданок - каша на молоці з маслом, медом і горіхами, бутерброд з ковбасою, стакан какао або чашка кави.
  2. Другий сніданок - сир з сухофруктами або йогурт, бутерброд з сиром, стакан соку.
  3. На обід - салат для апетиту, хороша порція супу, шматок м`яса або риби з будь-яким гарніром. А наостанок десерт з чашкою ароматного чаю.
  4. На полуденок - салат, йогурт, банан або груша, мінеральна вода без газу.
  5. Вечеря - яєчня або омлет з беконом, помідорами і болгарським перцем, молоко або кефір.
  6. А перед сном з`їжте яблуко.

Ось що їсти, щоб набрати вагу. При висококалорійної дієті не забувайте і про фізичні навантаження, інакше додаткові кілограми з`являться тільки на животі і сідницях.

Ще на цю тему можна прочитати в статті «Дієта для набору ваги».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!