Що є, щоб видужати?

Що є, щоб видужати?

Більшість людей страждають від того, що набирають зайві кілограми, але є й інша категорія громадян, які страждають від нестачі ваги. Їх бажання видужати хоча б на кілька кілограм викликає сильне здивування у людей з надмірною вагою, і не дивно: здається, що набрати вагу дуже легко, зате ось скинути його дуже важко. Постійні дієти і тренажерні зали вимагають багато нервів і сил, а для того, щоб видужати, здається, не потрібно докладати особливих зусиль. Однак не все так просто. У нашій статті ми розповімо, що є, щоб видужати і бути здоровим.

Звичайно, у тих, хто має струнку фігуру, багато переваг: немає випираючого живота, целюліту, та й до того ж можна їсти все, що завгодно і коли завгодно. Але при всій цій принади є і недоліки: худенька жінка запросто може мати репродуктивні проблеми аж до відсутності менструацій, ну а худий чоловік навряд чи викличе захоплення у представників обох статей. До того ж, якщо ви страждаєте недоліком ваги, то цілком ймовірно у вас є проблеми з травленням, алергія, ендокринні порушення або навіть пухлинні захворювання, а це вже серйозно. До того ж різкої втрати ваги іноді сприяє сильний стрес або постійний психологічний тиск з боку оточуючих. У цих випадках потрібно міняти спосіб життя і природно правильно харчуватися. Отже, що потрібно їсти, щоб видужати?

Прості поради для початківців

Для того, щоб набрати заповітні кілограми, потрібно з розумом підходити до щоденного харчування. Які прості рекомендації ви можете дотримуватися?

  1. Чи не збільшуйте різко порції, щоб не об`їдатися, робіть це поступово і обов`язково їжте все з хлібом.
  2. Перед кожним прийомом їжі стимулюйте апетит - пийте соки.
  3. Їжте не менше 5-6 разів на день, щоб не відчувати почуття голоду.
  4. Після обіду намагайтеся задрімати хоча б на півгодинки, щоб краще переварити їжу.
  5. Що треба їсти, щоб видужати? Харчування має бути білково-вуглеводним з додаванням жирів:
  6. м`ясо (яловичина, свинина, баранина, кролятина, індичка), риба, курка, сир, молоко, кефір, сметана, ряжанка (білки);
  7. соєва, вершкове, оливкове масло (жири);
  8. всі борошняні вироби (булочки, пиріжки, печиво, сухарі), білий хліб, макарони, картопля, каші з маслом, цукор, мед, солодощі (вуглеводи)
  9. Приймайте вітамінно-мінеральні комплекси і амінокислоти.
  10. Пийте 2-3 літри рідини в день. Взагалі питання про те, що пити, щоб видужати, не повинен викликати подиву - правильно пити теж потрібно вміти. Рідина для бажаючих набрати вагу повинна складатися з чаю з молоком, кава з вершками, соків з м`якоттю і звичайної води.
  11. Щодня вживайте в їжу овочі, фрукти, зелень, так як вони разом з жирами сприяють хорошому засвоєнню їжі.
  12. Їжте більше калорійних продуктів, позбавлених холестерину і марного жиру (чіпси і гамбургери до доброго не приведуть).
  13. Їжте горіхи (волоські, лісові, кешью, арахіс, фундук, мигдаль) і фрукти (банани, дині, хурму, абрикоси та персики).

Якщо ви вирішуєте, що потрібно їсти, щоб видужати, можна сходити до дієтолога, який допоможе скласти вам персональне меню. Нижче ми наведемо два варіанти меню для бажаючих набрати вагу.

Зразкове меню

варіант №1

Перший сніданок: тарілка вівсяної каші з медом або горіхами (творог з сухофруктами), бутерброд з маслом, сиром і шинкою, чашка какао.

Другий сніданок: сік, бутерброд з шинкою, йогурт.



Обід: салат, суп на м`ясному бульйоні, м`ясо (риба) з пюре (макаронами), десерт і каву з вершками.

Полудень: салат і йогурт.

Вечеря: омлет з шинкою, молоко.



Друга вечеря: груша (яблуко).

варіант №2

Перший сніданок: яєчня (сир зі сметаною), солодкий чай.

Другий сніданок: кава з молоком, хліб з маслом і сиром.

Обід: салат, борщ зі сметаною, м`ясо (риба) з рисом, компот.

Полудень: молоко з булочкою.

Вечеря: овочевий салат, котлети тушкованими овочами

Друга вечеря: стакан кефіру.

Крім цього, для того, щоб набрати вагу, необхідно ще й займатися спортом. Банальне вживання їжі лежачи на дивані призведе лише до того, що у вас збільшиться живіт і виросте підшкірно-жировий прошарок. Але ж всі ми хочемо бути красивими, а для цього потрібно рухатися. Природно, вправи для набору ваги будуть відрізнятися від тих вправ, які сприяють позбавленню від зайвих кілограмів. Бажаючим наростити м`язову масу дуже корисний велосипед, плавання, віджимання, вправи з гантелями і штангами. Тому не питайте себе, що їсти, щоб видужати, - ведіть активний спосіб життя, ну і звичайно, правильно харчуйтеся.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!