Як правильно харчуватися?

Як правильно харчуватися?

Правильне харчування включає в себе не просто вживання в їжу конкретних продуктів і виключення шкідливих, але і дотримання кількості прийомів їжі, облік поєднання продуктів між собою і багато іншого. За допомогою правильного харчування людина може досягати абсолютно різних цілей: схуднути, набрати вагу, наростити м`язову масу. А взагалі правильне харчування - запорука здоров`я та довголіття!

Як правильно харчуватися, щоб схуднути



Щоб схуднути не треба мучити свій організм всілякими дієтами, після яких вага набирається все знову і знову. Так, з ними ви отримуєте швидкий ефект схуднення, але потім так само швидко гладшає, завдаючи величезної шкоди своєму здоров`ю. Не поспішайте, худніть за допомогою правильного харчування назавжди, оздоровлює своєї організм.

Основні правила, як правильно харчуватися, щоб схуднути:

  1. Дотримуйтеся режиму харчування! Вам необхідно звикнути є в один і той же час, не переїду. Таким чином, шлунок стане виробляти шлунковий сік в потрібний час і в потрібній кількості. Завдяки цьому їжа буде добре перероблятися.
  2. Є необхідно часто, але потроху! Приблизно 5 разів на день. Не робіть перерви між прийомами їжі, що перевищують 4 години. Внаслідок цього організм не буде відчувати спонтанного голоду, адже шлунковий сік виробляється саме при тривалих перервах у вживанні їжі.
  3. Не переїдайте! Покладіть на тарілку невелику порцію, потім дуже повільно і ретельно пережовувати їжу. Так, їжа обробляється слиною, подрібнюється, тому краще і швидше переробляється. Як тільки ви доїли свою порцію, посидьте 5 хвилин за столом. Якщо вам захочеться ще, то можете доповісти, що навряд чи станеться.
  4. Не можна голодувати перед сном! Все вірно, що після 6 години вечора краще не їсти, але подумайте, скільки ви лягаєте спати ?! Це справжній голод для організму! Натщесерце заснути дуже складно, та й це може змусити вас прокинутися вночі і з`їсти набагато довше, ніж передбачалося. Що ж робити ввечері? Звичайно, намагайтеся не їсти після 7, якщо можете, і раніше лягати спати. Але якщо відчуваєте, що сильно хочете їсти, то знайдіть щось малокалорійне. Наприклад, дієтичний салат, томатний сік, кефір, нежирний йогурт, чашка чаю.
  5. Пийте багато води! У добу людині, яка хоче схуднути, необхідно випивати близько 2 літрів чистої простої води. Найкраще пити воду окремо від прийомів їжі, інакше вона просто розбавить шлунковий сік і не дасть йому нормально перетравити їжу. Пийте за 30 хвилин до їжі і після спливу цього строку.
  6. Похвально, якщо ви займаєтеся спортом! Але ні в якому разі не їжте відразу ж після фізичних навантажень. У перші 1,5 - 2 години після занять спортом організм найкраще вбирає в себе все речовини, відбувається згорання калорій. Якщо ви влаштуєте собі трапезу, то згоряти будуть ці калорії, а не раніше відклався жир. Навіщо тренуватися даремно ?! Зате пити воду в цей час просто необхідно!
  7. Що стосується часу після їжі, то тут теж лягати спати не можна! Але і працювати не треба, краще прогуляйтеся, нікуди не поспішаючи.
  8. Не їжте фрукти відразу після прийому їжі. Уявіть собі, вони потрапили в шлунок, вже наповнений іншою їжею, фрукти просто викличуть бродіння.
  9. Тепер поговоримо про раціон харчування. У ньому мають бути присутні і білки, і жири, і вуглеводи. Але ми рекомендуємо замінювати шкідливі продукти тими, які однозначно принесуть користь. Наприклад, булку замінюйте житнім хлібом, жирну свинину і яловичину - курячим м`ясом, бутерброд на ланчі - фруктами, вибирайте нежирні молочні продукти.

Як правильно харчуватися, щоб видужати



Не варто харчуватися шкідливими продуктами. Жирні страви, солодощі, шоколад, пиріжки та все подібне в величезній кількості тільки розтягнутий м`язові тканини в області живота і стегон. Не треба псувати свою фігуру. Правильно харчуватися, щоб видужати, значить, вживати більше їжі, що містить білка: свинина, яловичина, курка, риба. Обов`язково отримуйте мінерали і вітаміни. Для засвоєння корисних речовин їжте рослинну їжу: овочі, зелень і фрукти. Не відмовляйте собі ні в чому, але знайте міру! Особливо ефективні будуть каші, зварені на молоці з маслом, домашні молочні продукти.

Як правильно харчуватися, коли гойдаєшся

  1. Для росту м`язів потрібен білок! Нехай він буде присутній у всіх прийомах їжі (5-6 разів на день), так як за 1 раз в організмі може засвоїтися лише 30-40 гр білка.
  2. Більше вуглеводів: овочі, фрукти, злакові, порошкові концентрати. Якщо організм буде відчувати дефіцит вуглеводів, паливо він буде знаходити в м`язовій тканині.
  3. Їжте калорійну їжу: споживати калорій потрібно більше, ніж ви витрачаєте! ось прекрасний аналізатор калорій , який вважатиме калорії в сучасних продуктах, стравах, а також витрата калорій при певному виді діяльності.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!