Як кинути багато є?

Як кинути багато є?

Проблема схуднення хвилює сьогодні багатьох: і чоловіків, і жінок, і навіть дітей. У сучасному світі схильність до ожиріння спостерігається майже у третини живуть нині людей. Основні причини: неправильне, нераціональне харчування і переїдання (рідко, коли причиною ожиріння є схильність на генетичному рівні або гормональний збій).

Про те, як кинути багато є і споживати їжі рівно стільки, скільки необхідно для правильного функціонування організму, спробуємо розповісти в даній статті.

Чому ми так багато їмо?



Питання, звичайно, риторичне. А на практиці? Замість того, щоб культивувати в собі відчуття голоду (про це говорили ще в давнину: вставай з-за столу з легким відчуттям голоду) і харчуватися, згідно насущним вимогам організму, ми прагнемо є згідно примхам свідомості. А очі, як правило, «їдять» більше, ніж шлунок! Там з`їв гамбургер від нудьги, тут - шоколадку від депресії або морожене, щоб «заїсти» стрес. Ось і пара-трійка зайвих кілограмів забезпечена. Як же змусити себе не є зайве?

Правила помірної їжі

  • Ніколи не їжте після 18-00. Замкніть холодильник на замок, щоб не зірватися навіть в разі сильного почуття голоду.
  • Під час їжі пийте очищену воду. Вона обдурить ваш шлунок, викликавши бажане відчуття ситості. В результаті ви з`їсте набагато менше за один прийом їжі.
  • Увімкніть лічильник калорій. Ретельно обчислюйте з`їдені калорії, не допускайте надмірностей.
  • Відмовтеся від фастфуду. Це дуже калорійна і вельми шкідлива для людини їжа.
  • Віддавайте перевагу рослинні білки тваринам. Харчуйтеся по можливості окремо: м`ясо з овочами, каша окремо, фрукти окремо.
  • Якщо ви їсте від нудьги, займіться чимось, щоб обмежити свій апетит.
  • Їжте часто (5-6 разів на добу), але потроху. Взагалі, згідно Аюрведе, їжа, прийнята за один раз, повинна вміщатися в складених ковшем долонях.

Користуючись цими простими порадами, ви зможете змусити себе не їсти багато і скинути попутно кілька кілограмів зайвої ваги. Ще про правильне харчування читайте в розділі Дієти та як схуднути.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!