Як позбутися від голоду?

Як позбутися від голоду?

Жінкам, які ведуть рішучу боротьбу із зайвою вагою, найобразливіше, що чим вище вага, тим складніше відмовитися від постійного "жора". Клітини, для будівництва жирової тканини (адипоцити), вимагають від організму з`їсти необхідну кількість їжі. А інакше вони не вироблять гормон насичення. І тоді вас мучить проблема - як позбутися від голоду. Наукою сьогодні доведено, що радикальні дієти мало того, що шкодять здоров`ю, а й загрожують збільшенням ваги, після закінчення процесу. Організм прагне створити запас, на випадок повторення стресовій ситуації голодної дієти. Різке скорочення обсягу порції викликає додаткове страждання від шлункового спазму.

Як позбутися від почуття голоду



Голод і психологія мають тісний зв`язок. Просто відмовившись від дієт - НЕ схуднеш. Є кілька важливих правил, які необхідно взяти на озброєння:

  • Порції слід зменшувати потроху, але неухильно, щоб дати можливість шлунку і всьому організму адаптуватися. В іншому випадку, велика небезпека запорів, небезпечних для здоров`я.
  • Не варто відмовлятися відразу від жирів і вуглеводів і харчуватися одним кефіром з яблуками. Краще обмежувати себе поступово, починаючи з одного виду продуктів. Наприклад, починати з відмови від випічки і білого хліба. Через 2-3 тижні, коли звикнете, рішуче і назавжди відмовтеся від ковбаси. І так поступово йдіть до правильного малокалорійної харчування.
  • Мозок дізнається про насичення, коли у верхньому відділі шлунка спрацьовують рецептори. Вони сигналять мозку про переповнення шлунка. Щоб обдурити мозок, треба чимось заповнити шлунок. Чим? Чистою водою. За 10-15 хвилин до їжі бажано випивати склянку, а краще два чистої води. Ситість настане раніше, калорій буде з`їдено менше. Проста вода не менше 2-х літрів в день необхідна організму для очищення.

вигідні продукти



Розглянемо те, як побороти почуття голоду і не поправитися. Є ті продукти, які сприяють втраті ваги, з низьким глікемічним індексом:

  • Кефір, навіть з жирністю 2,5% набагато краще хліба з маслом чи ковбасою. Свіжий біокефір підсилює травлення, що побічно сприяє схудненню. Він прекрасно втамовує голод, насичує організм корисними бактеріями, пробіотиками, протеїнами. У добу жінкам рекомендується до одного літра цього напою, а чоловікам можна два. Вживати його найкраще порціями між основними прийомами їжі, і в випадках різкого нападу голоду.
  • Яблука. Для багатьох це дивно. Як побороти голод яблуками, вони ж підсилюють апетит. Вживати їх слід грамотно. Чи не між їжею, як кефір, а за півгодини до прийому їжі. У складі яблук - пектин і харчові волокна. Прийом їх до їжі сприяє заповненню частини шлунка низькокалорійної їжею. А через 20 хвилин яблуко дасть відчуття насичення і знизить (переб`є) апетит під час основної їжі. Харчові яблучні волокна послужать очищенню, регулювання обміну речовин.
  • Овочеві салати. Користь їх загальновідома. Правильне їх вживання, безумовно, викликає втрату ваги. Наявність клітковини сприяє вгамування голоду, а низька калорійність не грозить фігурі. Салати з натуральними рослинними оліями першого віджиму - джерело вітамінів і мінералів. Однак, необхідно знати міру. Переїдання салатів загрожує розтягнути шлунок. Останній вимагає заповнення під час наступної трапези.
  • Білкові продукти. Біла риба, куряча грудка, індичка, сир, яєчний білок відмінно вбивають голод. Рибу запікають у фользі або варять на пару. М`ясо птиці відварюють. Відсутність жирів і вуглеводів в білкових дієтах дійсно допомагає схуднути. Додана до білка середня порція овочевого салату з зеленню - прекрасний здоровий обід або вечерю.
  • Добре знімає "жор" коктейль зі знежиреного до 2-х% сиру, в співвідношенні з водою 1: 1. Ідеальний варіант для спортсменів. Для смаку в блендер під час приготування коктейлю можна додати ягоди або яблука.

Наберіться терпіння, дотримуйтесь цих правил, ходіть пішки. І бажана мета буде скоро досягнута.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!