Чому хочеться їсти?

Чому хочеться їсти?

Давайте розберемося в тому, чому постійно хочеться їсти, навіть тоді, коли ми ситі. Треба відзначити, що причин може бути кілька, і всі вони різні.

хронічне недосипання

Виявляється, одна з основних причин, чому весь час хочеться їсти, полягає в вашому сні. Справа в тому, що коли людина втомлюється, в його організмі сильно знижується рівень спеціального білка під назвою лептин, який виконує функцію регулювання нашого апетиту. Відповідно, даний білок регулює і вагу людського тіла. В результаті регулярного недосипання повільніше спалюються наявні в організмі калорії, а відчуття голоду, навпаки, посилюється. При цьому також підвищується рівень кортизону, що збільшує потребу вашого організму в вуглеводах, що призводить до накопичення жирових тканин.

Недостатньо ситна їжа

Якщо для прикладу брати середньостатистичну жінку, за словами вчених, їй необхідно з`їдати в день приблизно півтора кілограма їжі, щоб відчути насичення. Чоловікам - трохи більше. Якщо ви з`їли меншу кількість їжі в день, відразу ж відчувається голод. Для того щоб позбутися від цього відчуття і при цьому не поправлятися, можна вживати їжу, яка містить мало калорій, багата клітковиною і водою. Вона довше перетравлюється і забезпечує обсяг. Приклад - грейпфрут.

Бідна вуглеводами дієта



Якщо усунули з дієти дуже велика кількість вуглеводів, то це пряма відповідь на питання про те, чому багато хочеться їсти. Звичайно, цей момент стосується тільки тих людей, які дотримуються дієт. Справа в тому, що якщо ви не вживаєте вуглеводи під час обіду, зазвичай компенсуєте їх зміст в організмі в більш пізній час. Недолік вуглеводів викликає зниження рівня серотоніну, що, в свою чергу, призводить до посилення апетиту.

великі тарілки

Зазвичай, ми розуміємо, чому хочеться їсти, дивлячись на велику тарілку з їжею. Їжа виглядає красиво, смачно, її на блюді так багато! Але запам`ятайте, що чим більше перед очима у людини їжі, тим більше він їсть. В результаті, можна не розрахувати відповідну порцію, шлунок не встигне подати інформацію в мозок про насичення, а ви вже «зжерти» всю тарілку. Коли людина звикає до великих порцій, розширюється шлунок, вимагаючи при цьому все більше і більше їжі.

Їжа перед телевізором



Ще одна причина того, чому постійно хочеться їсти, пов`язана саме з переглядом телевізора. За порадою вчених, їсти не можна при перегляді телепередач і фільмів. Здається, що нічого поганого в цьому немає, але насправді після багатьох досліджень з`ясувалося, що коли ви звикаєте до прийому їжі біля екрану телевізора, ваш мозок звикає до цього. І кожен наступний раз, коли ви йдете дивитися «телик», ви підсвідомо починаєте думати про їжу, навіть якщо в харчуванні на даний момент не потребуєте.

Багато шоколаду

Можливо, для вас це буде новинкою, але шоколад розвиває почуття голоду. Про це також дізналися англійські вчені. Чим більше шоколаду ви їсте на голодний шлунок, тим більше його буде хотітися пізніше. Крім того, часто після солодкого хочеться солоної їжі, а це підсилює відчуття голоду.

Критичні дні

Чому хочеться їсти перед місячними? Це питання задають собі багато жінок, які відчувають сильне почуття голоду безпосередньо перед початком чергової менструації. Вся справа в гормональних змінах, які відбуваються в організмі жінки в цей період. Перед настанням місячних значно збільшується кількість гормонів, що виробляються організмом. Вони, в свою чергу, впливають на виділення шлункового соку, кількість якого зростає в шлунку пропорційно кількості гормонів в організмі. Їжа перетравлюється набагато швидше, і їсти хочеться більше. Відповідно, швидше з`являється відчуття голоду. Їсти в цей час хочеться як солодке, так і солоне - все залежить від індивідуальних якостей організму.

Недолік кальцію, міді або цинку

Окремо варто розглянути питання, чому хочеться їсти крейду. Багато людей відчувають регулярну потребу не у смачною і ситної їжі, а в крейді (хоча він для них як раз і є дуже смачною їжею). Якщо хочеться крейди, значить, організму не вистачає кальцію. Мозок таким чином посилає вам сигнали, і здається, що крейда надзвичайно смачний. Замінити його можна і таблетками, в яких міститься кальцій. Нехтувати цим не слід, тому що кальцій відіграє важливу роль в життєдіяльності.

Коли їсти не хочеться

Бувають і ситуації, коли їсти навіть не хочеться. Чому не хочеться їсти? Причин, насправді, може бути так само багато. Основні з них - це відсутність навантажень протягом дня і сидячий спосіб життя, харчування дрібними і непомітними порціями протягом дня, отруєння іншим продуктом або алкоголем (в цьому випадку організм відновлює мікрофлору кишечника і не бажає нову їжу), перенасичення їжею, психологічний фактор.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!