Чому хочеться солоного?

Чому хочеться солоного?

Організм людини дуже чутливо відчуває, коли йому не вистачає будь-яких речовин, мікроелементів. І він прагне заповнити цей дефіцит, змінюючи наші смакові пристрасті. Чому хочеться солоного? Причин для цього може бути достатньо багато. Давайте поговоримо про це детальніше.

Причини підвищеної потреби в солоній їжі

Якщо у вас є підвищена тяга до солоної їжі, то лікарі рекомендують звернути увагу на стан свого здоров`я. При деяких інфекційних захворюваннях, а також при загостренні хронічних запальних процесів сечостатевої системи (аднексит, простатит, цистит, пієлонефрит і т.д.) багатьом людям хочеться солоних огірків, оселедця і інший сильносолених їжі.

Підвищена потреба в повареної соле може виникати і при високому рівні обміну речовин, який може бути домовлено захворюваннями щитовидної залози.

Ще однією причиною раптової любові до солоненького є хронічний стрес.



З точки зору фізіології сприйняття людиною смаку багатьох речовин багато в чому залежить від його нюху. Наприклад, при застуді дуже часто виникає потреба вживати в їжу кислі, гострі або солоні продукти. Однак в цьому випадку, ця потреба ніяк не пов`язана з дефіцитом натрію в організмі хворої людини. При застуді і грипі потреба в більш гострої та солоної їжі пов`язана з ослабленням нюху, через що звичайна їжа здається несмачною і прісною.

Коли потрібно досолювати їжу

Після потрапляння їжі в ротову порожнину тільки через 15 - 20 секунд людина може відчути повністю її смак. Але багато людей починають досолювати їжу, не чекаючи цього часу. У підсумку вони постійно їдять пересолену їжу, що з часом перетворюється в досить шкідливу звичку.

Так що якщо хочеться солоного, то це ще не привід терміново бігти в аптеку за тестом на вагітність. А ось прислухатися до свого організму, звернути особливу увагу на стан свого здоров`я - варто! І не забувайте про те, що надлишок солі дуже шкідливий. Він сприяє затримці рідини в організмі, що проявляється набряками, підвищенням артеріального тиску, збільшенням навантаження на серце!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!