Що буде, якщо не їсти?

Що буде, якщо не їсти?

Багатьом дуже цікаво, що буде, якщо не є, що станеться з їх організмом, які хвороби можуть проявитися, а також, чим це може закінчитися. Можливо, що ви чули безліч чуток про те, що якщо не їсти протягом пари днів, то можна захворіти або жахливо схуднути, ну або що ще гірше - померти. Чи так все насправді? Як і будь-якому живому організму, людині потрібна енергія. Для нас, людей, такою енергією є їжа.

Що буде, якщо не є день

Нічого страшного не трапиться! Хоча, нашому організму і потрібна їжа, для поповнення запасу енергії, для фізичної і розумової активності. Проте, нічого страшного через одного дня голоду не трапиться. Навіть навпаки, багато хто радить влаштовувати щотижня, так званий "розвантажувальний день", в який рекомендується чи нічого не їсти, або ж їсти найлегшу їжу і в невеликих кількостях.

"Чому нічого не станеться за один день?" - Запитаєте ви. Наш організм досить розумний і підготовлений до всіх стресових для нього ситуацій. Тому, якщо нічого не їсти, ми отримуємо енергію з наших жирових запасів, яких навіть у самого худого, на вашу думку, людину, більш ніж достатньо для активної працездатності.

Що буде, якщо не є місяць



Зазвичай такі голодування проходять під чуйним керівництвом вашого лікаря. Подібні стресові дієти застосовуються тільки тоді, коли у людини якесь дуже серйозне захворювання або прийом їжі ускладнений через якусь причину. У цьому випадку, жирові запаси будуть основним джерелом енергії. Але варто пам`ятати, що вітаміни, які так необхідні, в жирах не зберігається, і їх слід приймати у вигляді таблеток. Якщо під час такого тривалого голодування у людини вже не залишається сил, то його "підгодовують" глюкозою внутрішньовенно.

Що буде, якщо зовсім не їсти

У світі існують люди, які вважають, що від їжі одні лише проблеми і від неї варто відмовитися. Можливо, що їх теорія не приречена на провал і має якісь правильні думки, але в будь-якому випадку, вам не варто сприймати таке серйозно. Людині необхідна їжа і про це вам скаже будь-який лікар. Звичайно ж, є занадто багато - шкідливо. Це може привести до ожиріння та інших, що випливають з цього хвороб. Тому не варто їсти велику кількість їжі, але і відмовлятися від неї зовсім, теж буде не самим правильним вибором.

Дієтична сторона питання



Багато дівчат вважають, що якщо не їсти ввечері, то це позбавить їх від зайвих кілограмів і некрасивих складок на животі. Насправді, це зовсім не так. Дієтологи стверджують, що їсти можна в будь-який час. Головне, тобто тоді, коли вам хочеться їсти. Не варто балувати себе безліччю всяких перекусів. З`їсти зайву печеньку або вафлю, під час робочого дня, буде не найкращою ідеєю. Подібні дії можуть призвести до накопичення жирів у вашому організмі, чого більшість людей намагається уникнути.

А що буде, якщо не їсти солодке? В принципі, зовсім не їсти солодкого, у вас не вийде з кількох причин. Нашому організму необхідна енергія, за допомогою якої ми можемо рухатися, думати і робити інші звичайні дії. Головним джерелом цієї енергії для нас є вуглеводи. Якраз таки вуглеводи і містяться у всіх солодких продуктах. Але, не варто зараз різко вставати з місця і бігти за наступним кілограмом цукерок. Вуглеводи діляться на два типи: правильні і неправильні.

Правильні вуглеводи містяться у всіх термічно не оброблені продукти, наприклад, у фруктах, овочах, бобових. Не дарма всі говорять, що фрукти дуже корисні. Вони не тільки містять у собі величезну кількість вітамінів, які необхідні нашому організму, але і дають нам величезну кількість енергії. Якщо ви будете харчуватися правильними вуглеводами, то ваша вага завжди буде в нормі.

Неправильні вуглеводи - це тортики, тістечка, звичайний цукор та інші солодощі, які піддавалися термічній обробці. Подібні продукти варто максимально прибрати зі свого раціону. Це не тільки буде досить хорошим кроком для поліпшення вашого здоров`я, але і врятує вас від жирових складок.

Про їжу ми поговорили. Цікаво, а що буде, якщо не пити? Ви, напевно, знаєте, що наш організм складається з 80% рідини. Для того щоб тримати завжди цей показник в нормі, потрібно випивати більше літра води в день. Якщо цього не робити, то можна заробити чергову неприємну хворобу. Тому намагайтеся пити якомога більше рідини щодня і ваше здоров`я покращиться.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!