Як правильно голодувати?

Як правильно голодувати?

Як би це парадоксально не звучало, але голодування сьогодні - це спосіб оздоровити і зміцнити свій організм. Чому? У чому плюси голодування?

  • Голодування сприяє швидкому одужанню організму. Ви коли-небудь помічали, що хворіє на людині часто зовсім не хочеться їсти? Це своєрідна реакція організму на захворювання. Справа в тому, що при голодуванні організм спочатку спалює свої запаси у вигляді вуглеводів і білків, а потім приймається за знищення нежиттєздатних і хворих клітин. Таким чином організм успішно лікує сам себе!
  • Голодування - дієвий спосіб схуднути.
  • Голодування тягне за собою очищення шлунково-кишкового тракту, крові і всього організму.
  • Голодування сприяє виробленню додаткової енергії.


Але все це, звичайно ж, при грамотному голодуванні. Якщо не дотримуватися всіх правил, можна довести себе до летального результату. Тому голодувати потрібно дуже обережно і з розумом. В ідеалі спочатку слід звернутися до лікаря, щоб він з урахуванням індивідуальних особливостей організму, обчислив для Вас ідеальну схему голодування. Але якщо Ви самі готові взяти на себе відповідальність і впевнені в тому, що зможете самі все зробити правильно, то поголодувати можна і в домашніх умовах.



Отже, як правильно голодувати, щоб схуднути і оздоровити свій організм, при цьому не нашкодивши собі? Спочатку потрібно визначитися з термінами голодування. Якщо Ви хочете очистити організм, то досить голодування від 1 до 3 днів. Якщо Ви хочете схуднути, то голодування може тривати від 10 до 30 днів, в залежності від ступеня ожиріння. Чи не пускайте в усі тяжкі в боротьбі із зайвими кілограмами і пам`ятайте, що 30-денний термін застосовують при тяжкого ступеня ожиріння.

  1. Важливо правильно почати голодування. А починається воно з підготовки організму. Приблизно за день-два до відмови від їжі виключіть зі свого раціону борошняні і жирні продукти, м`ясо, яйця, сир, молоко, сир. Кращий варіант - в день перед голодуванням є одні фрукти і пити воду. Під час голодування категорично забороняється вживати алкоголь і курити. Якщо Ви ніколи раніше не голодували, то починайте робити це поступово. Новачки можуть відчувати неприємні відчуття: сухість у роті, слабкість, запаморочення. Згодом почуття голоду притупляється, і стає легше. Перші 3-4 тижні досить одноденного голодування, пізніше можете збільшити термін голодування до 3 днів і т.д. Голодування проводиться в сукупності з очищенням кишечника. Тому перш ніж вступити в основну фазу голодування, потрібно зробити клізму.
  2. Власне голодування. У цей період не можна перевтомлюватися. В організмі відбувається гальмування багатьох реакцій, пульс стає спокійніше, дихання сповільнюється. Під час голодування випивайте щодня не менше 2-х літрів води. Якщо закрутиться голова, випийте 0,5 склянки води з ложечкою меду.
  3. Завершальна фаза - вихід з голодування. Щоб Ви не стало погано і був результат від голодування, повертайтеся до нормального прийому їжі поступово. Чим довше було голодування, тим довше повинен бути вихід з голодування. Як це зробити правильно? Для початку приготуйте собі такий напій: розведіть 0.5 л. овочевого або фруктового соку в 0.5 л. води. Його Ви будете пити до обіду. Після обіду - сирі або варені овочі (500 м). На вечерю підійде каша без добавок цукру і солі. На наступний день можна вживати солону і гостру їжу, тваринні білки. Якщо голодування було досить тривалим, то вихід з нього може досягати від 1 до 2 тижнів. Перші 2-3 дні потрібно пити соки, потім поступово можна вводітьв раціон терті овочі та фрукти, потім можна їсти бобові, горіхи і хліб. Повний перехід до нормального раціону - через 2 тижні після голодування.

Голодування - процедура небезпечна, тому воно підходить не всім. Голодування заборонено тим людям, у яких спостерігається наступне:

  • вагітність
  • годування груддю
  • захворювання судин
  • ракові захворювання
  • туберкульоз
  • порушення роботи нирок
  • виразка шлунку
  • підвищена функціональність щитовидної залози
  • цироз печінки
  • розлади психіки
  • паразитарні захворювання


Увага, тільки СЬОГОДНІ!