» » » Що якщо не є тиждень?

Що якщо не є тиждень?

Що якщо не є тиждень?

Перш ніж розповісти, що, якщо не є тиждень буде з організмом, давайте з вами визначимося, що голодування - це повною відмова від прийняття їжі, в тому числі і рідкої (молоко, кефір, соки і т.п.).

За тиждень голодування доросла людина втрачає близько п`яти кілограм. Але за рахунок чого йдуть ці втрати? В першу чергу, за відсутності надходження ззовні поживних речовин організм починає посилено витрачати відкладені їм про запас запаси глікогену. За рахунок цього людина втрачає приблизно півтора кілограма.

Решта вага втрачається за рахунок розкладання жиру. Однак для цього організму потрібна енергія. Де ж її взяти, адже з їжею вона не надходить, а вільний глікоген вже витрачено? І для розкладання жиру організм витрачає глікоген м`язів. В результаті голодування втрачається не тільки жирова тканина, але і м`язова.



Продовжуючи говорити про те, що, якщо не є тиждень, буде, не можна не сказати і про шкоду голодування для здоров`я. Через кілька днів повного голодування людина починає відчувати слабкість, запаморочення, знижується працездатність. У деяких людей все це може привести до виникнення непритомних станів.

Розбираючись в тому, що буде, якщо не є тиждень, слід обов`язково підкреслити шкоду тривалого голодування для органів шлунково-кишкового тракту. Всім добре відомо, що печінка виробляє жовч, яка збирається в жовчному міхурі. У момент прийняття їжі відбувається скорочення стінок жовчного міхура і жовч надходить в просвіт дванадцятипалої кишки. Тривале голодування призводить до того, що жовчний міхур не спорожняється, а застій жовчі призводить до виникнення в ньому запалення і створює оптимальні умови для утворення каменів, приводячи до виникнення захворювання - калькульознийхолецистит.

Виділення шлункового соку в шлунку людини відбувається не тільки в момент прийняття їжі, як думають багато хто. Насправді, викликати сокообразованіе може вид їжі, її запах і навіть думки про їжу. В результаті шлунковий сік виділився, а їжі немає. Це призводить до виникнення в кращому разі гастриту, а в гіршому - до розвитку виразкової хвороби шлунка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!