» » » » Де знаходиться печінка у людини?

Де знаходиться печінка у людини?

Де знаходиться печінка у людини?
Де знаходиться печінка у людини?

Печінка знаходиться прямо під діафрагмою, правіше лінії центру. Знаходиться вона в черевній порожнині. Печінка умовно ділиться на дві частини: праву і ліву. У дорослих людей невелику ділянку печінки заходить за центральну лінію тіла. Простіше кажучи, печінка знаходиться в правому підребер`ї.

Що таке печінку

Печінка - це найбільша залоза людини. Її маса становить від 1,5 до 2 кілограм. У печінці знаходиться більшість вірусів, які набуває людина. Вся справа в тому, що в печінці містяться, так звані, "зірчасті" клітини, що відповідають за захоплення і розщеплення чужорідних і шкідливих елементів різного роду. Від більшості органів нашого тіла печінку відрізняється тим, що в ній циркулює як артеріальна кров, так і венозна. Це пов`язано з будовою судин, що оточують печінку. Печінка виробляє жовч, яка необхідна для переробки їжі. Також при підвищенні рівня цукру в крові, печінка починає трансформувати його в глікоген. Не менш важлива і функція детоксикації. Полягає вона в розщепленні отрут, що надходять в організм при вживанні, наприклад, алкоголю або наркотиків.

Причини хвороби печінки

Найпоширеніші причини хвороби печінки - це алкоголь і віруси. Запалення печінки (гепатит) може бути викликано поганим обміном речовин, порушенням імунної системи, прийомом деяких лікарських препаратів, тривалою взаємодією з побутовими і промисловими токсинами, генетичними дефектами. Різні короткострокові дієти для схуднення також згубно впливають на роботу печінки. Тим більше, якщо дієта складається тільки з активних біодобавок. Іноді виникають труднощі з діагностикою свого стану, тобто, навіть якщо печінки завдано серйозної шкоди, вона все одно не болить.



Якщо ви все-таки прихильник дієт і прагнете до того, щоб скинути пару-трійку зайвих кілограмів, то вам потрібно знати наступне. Нормальний темп схуднення для печінки становить від 0,5 до 1 кілограма в тиждень. При різкому і несподіване падіння ваги, всі жири і вуглеводи спрямовуються до печінки, утворюючи непотрібні відкладення. Таке ожиріння печінки може швидко прогресувати в гепатит і цироз.

Як захистити печінку

Що "любить" печінка, як захистити її від негативного впливу і забезпечити здоров`я? Для цього медики радять приймати тільки надійні і перевірені препарати та лікарські засоби. Уже більш ніж половину століття, лікарі застосовують для захисту печінки ЕФЛ - есенціальні фосфоліпіди. Ці елементи складають основу клітинних мембран печінки. ЕФЛ вбудовуються в мембрани клітин і підсилюють їх захисні і транспортні функції. Про препаратах, що містять ЕФЛ, можна запитати у вашого лікуючого лікаря. Ось Ви і дізналися, де знаходиться печінка у людини, за що вона відповідає і як функціонує!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!