» » » » Що шкідливо для печінки?

Що шкідливо для печінки?

Що шкідливо для печінки?

Печінка - це фільтр організму, дуже корисний і функціональний. Він видаляє з крові токсини, бореться з інфекціями, грає важливу роль в обміні речовин і виконує ще близько 500 важливих функцій. Уже знання цього, спонукає нас допомагати своєму здоров`ю. Ми можемо це робити, якщо дізнаємося, що шкідливо для печінки.

Що шкодить печінці

Людині властиво "балувати" себе всякими смаколиками, забуваючи про те, що після такого застілля в правому боці іноді виникає різкий біль. Тільки потім ми розуміємо, що перевантажили свою печінку. Але, давайте спочатку замислюватися, що шкідливо для печінки, щоб запобігти отруєнню організму.

Існує багато шкідливих для печінки: продуктів, напоїв, косметичних та лікарських засобів. Приділимо увагу косметиці і ліках. Багато людей захоплюються відбілюванням шкіри обличчя. Однак варто знати, що до складу таких кремів входить гідрохінон. Він не тільки стримує вироблення меланіну, але і знижує захисну реакцію шкіри на ультрафіолет. Якщо ви будете користуватися таким кремом тривалий час, гідрохінон проникне в кров і виведе з ладу вашу печінку.

А ліки? Якщо займатися самолікуванням і пити таблетки цілими пачками, про нормальну роботу печінки, можете забути. Читайте про побічні властивості ліків, може це вас стримає від необдуманого лікування.

Які продукти шкідливі для печінки

Добре, якщо ви ставите таким питанням. Зараз ми опишемо продукти, шкідливі для печінки. Запам`ятайте, печінки завдають шкоди все смажені, жирні, копчені, мариновані продукти харчування. Навантаження на печінку лягає через важке переварювання шлунка. А чим більше жиру, гіркоти, солі, оцту, тим і більше навантаження.



Виключіть з ужитку: гриби, бобові, сало, жирне м`ясо, вершкове масло, кондитерські вироби, шоколад, какао. А так же, овочі і фрукти з різким і кислим смаком: редис, часник, редьку, щавель, журавлину, ківі.

Кава пийте тільки натуральний і тільки з молоком. Він навіть корисний для відновлення клітин печінки.

шкода алкоголю

Дієтологи вважають, що сухе червоне вино в розумних дозах і темне неміцне пиво, найбільш прийнятні і менш шкідливі для печінки. Але не забувайте, на переробку міцних алкогольних напоїв, печінку витрачає найбільше енергії. І вплив алкоголю на печінку відбувається в три етапи.

  • Перший етап: розкладання етанолу і уповільнення засвоєння жирів - це стан називається алкогольної жирової печінкою.
  • Другий етап: запускається процес старіння і вмирання клітин.
  • Третій етап: патологічні зміни в печінці. Це - цироз печінки.

І є ще побічна дія алкоголю на печінку. Вона не в силах захистити організм від виникнення ракових клітин. Не тільки в печінці, але і в гортані, порожнини рота, стравоходу. Такий же вплив на печінку має нікотин.

Бережіть своє здоров`я! Введіть в раціон харчування страви, які допоможуть роботі кишечника і знімуть навантаження з печінки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!