» » » Чому черепаха не їсть?

Чому черепаха не їсть?

Чому черепаха не їсть?

Багатьох власників екзотичних тварин хвилює питання, чому червоновуха черепаха не їсть? Черепаха - це холоднокровне тварина, яка здатна наполовину сповільнити обмін речовин в залежності від навколишнього середовища і стану організму в цілому. Дорослі особини цілком можуть обходитися без їжі близько 90 днів, при цьому втрачаючи 40% своєї ваги і використовуючи жирові запаси свого тіла. Однак тривале голодування тваринного призведе до сильного виснаження і тяжких наслідків в організмі.

Причини, чому черепаха нічого не їсть

Найчастіше черепаха відмовляється від їжі при зміні умов її утримання або ж наявності якоїсь незвичайної хвороби. При відсутності клінічних ознак, захворювання виснаження черепахи може бути викликано сепсисом або нирковою недостатністю, а також іншими різними серйозними захворюваннями.

При установці діагнозу ветеринар повинен врахувати сезон. Адже черепахи з жовтня по січень реагують на більш короткий світловий день, і починають менше їсти. При підвищеній температурі в тераріумі, при збільшенні тривалості світлого часу доби, тобто, починаючи з січня-лютого, черепахи знову приймають їжу.

Відмова від корму навесні характерний для перезимували черепах, особливо для тих, які тривалий час перебували при прохолодній температурі і без вологи, наприклад, в квартирі на підлозі. Здорові черепахи при правильному дотриманні умов зимівлі приймають їжу вже через кілька діб після включення обігрівання тераріуму.



Якщо ж при підвищенні температури і при збільшенні тривалості світлового дня ваша черепаха не стала приймати їжу, то потрібно в терміновому порядку провести ретельне обстеження у ветеринара, і, якщо виникне необхідність, почати лікування. Адже зимівля черепашок пов`язана не тільки з відмовою від їжі, але і від пиття теж. Це тягне за собою такі вельми неприємні наслідки як падіння рівня вітамінів і глюкози, концентрація крові, підвищення рівня токсичних елементів, які утворюються в результаті обміну речовин.

Найсерйознішими наслідками виснаження і зневоднення черепахи є ниркова і печінкова недостатність.

Якщо ваш вихованець виглядає досить добре, але при цьому категорично відмовляється від корму, слід обстежити очі. Бувають випадки, що причиною голодування служить кон`юнктивіт.

Якщо черепаха не вживає їжу, але поводиться дуже активно і не виглядає виснаженою, то можливо, це самець, який проявляє свою статеву активність. Як правило, в такий період апетит у тварин значно знижується. Зрозуміло, що питання, чому не їсть черепаха, найкраще поставити ветеринара, але і інформація, яка надана в даній статті, точно вам не завадить.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!