» » » Чим годувати черепаху?

Чим годувати черепаху?

Чим годувати черепаху?

Бажаючи завести черепаху в своєму будинку, ви повинні знати не тільки те, що вони бувають наземними і водними. Адже загін черепахи підрозділяється ще на безліч видів, а від цього залежить, як ви будете доглядати за черепахою, її годування і утримання. Щоб вивчити, чим годувати домашню черепаху, ви повинні якомога більше дізнатися про неї.

Чим годувати сухопутних черепах

Сухопутні черепахи в основному харчуються рослинною їжею. Їм потрібно багато вологи в їжі, вітамінів і мінералів. Основою будуть служити листя капусти, салату і кульбаби. Влітку давайте салат і кульбаба, а взимку капусту. Деякі черепашки із задоволенням з`їдять бутони кульбаби.

До рослинної їжі також відносяться овочі та фрукти, якими необхідно годувати черепах. Цілісні морква і буряк черепахи, швидше за все, не стануть є. Такі жорсткі овочі потрібно буде нарізати маленькими шматочками. А ось огірки і помідори черепашки обожнюють! Помідор розрізати навпіл і дайте черепасі. Ні в якому разі не годуйте своїх улюбленців зіпсованими овочами. Годуєте черепаху різноманітними ягодами, грушами, персиками, абрикосами, сливами і яблуками. Якщо даєте їй кавун чи диню, потім протріть її рот ваткою, змоченою водою.



Чим можна годувати черепаху ще? Продукти рослинного походження сухопутним черепахам теж слід давати, але в меншій кількості. Зваріть круто куряче яйце, дайте йому охолонути, розріжте навпіл. Додавайте до корму сир. Рибу відварити перед годуванням черепахи. Іноді в раціон харчування включайте сире або відварне м`ясо яловичини, кури, можна у вигляді фаршу. Свіжий мотиль, дощові черв`яки, равлики, знерухомлені коники, цвіркуни - також відмінний корм для черепах. Зверніть увагу, що з равликів дозволено давати черепахам лише садову (водними равликами годувати не можна!).

Скільки годувати наземних черепах? Частота годування залежить від виду черепахи, а також від її віку. Спостерігайте за апетитом своєї черепахи, за її станом. Дорослу черепаху годують 1 раз в 2 дня, молоду - 1 раз в день. Справа в тому, що перегодовування черепахи може привести до ожиріння. Бувають випадки, що черепаха навіть не в змозі сховатися в своєму панцирі! Якщо вже вирішили взяти черепаху, піклуйтеся про неї, придивляйтеся до її індивідуальних особливостей в харчуванні.

Чим годувати водних черепах



Водних черепах в першу чергу потрібно годувати тваринами кормами: мотиль, дощові черв`яки і сухі акваріумні корми. До останніх відносяться суха дафнія, корми від фірм Wardley, Sera або інших. Обов`язково включайте в раціон харчування водних черепах сухий гаммарус (рачків). Дрібним і молодим черепахам такого харчування буде досить.

Великих водних черепах потрібно годувати в добавок м`ясом яловичини, кури, як відварною, так і сирим. Таке м`ясо найкраще нарізати смужками для черепах. Також годуєте черепах сирою рибою раз в тиждень. Якщо даєте рибу частіше, то перед годуванням потримайте рибу в киплячій воді одну хвилину. Зверніть увагу, що великим водним черепахам обов`язково треба давати комах: личинок, жуків і тарганів.

Запам`ятайте важливе правило: затоптаний і не з`їдений черепахами корм потрібно відразу ж виймати з акваріума. Залишайте корм в акваріумі на 30 хвилин. Черепахи звикнуть до такого режиму. Чи не перегодувати черепаху, але і не змушуйте її голодувати. Коли вирішуєте, скільки годувати черепаху, враховуйте температуру води. При кімнатній температурі води слід годувати черепаху 1 раз в день. Якщо вода тепліше, то 2 рази в день.

Чим годувати красноухую черепаху

  • Молоду черепашку потрібно регулярно годувати креветками. У них міститься багато кальцію, який необхідний черепахам в перші 2 - 3 роки життя. Червоновухі черепахи обожнюють креветки.
  • Один раз в тиждень слід давати нашим хижакам яловичу печінку і серце, а також пару штук дрібних рибок в відварному вигляді (виключаючи кільку, мойву і скумбрію, це жирна для них риба), трохи м`ясного фаршу. Але занадто часто годувати черепаху м`ясом не можна, у неї з`являється рахіт. Нехай в молодості буде більше м`яса, а з віком переводите красноухую черепаху на рослинну їжу.
  • Чим годувати черепаху крім цього? Вегетаріанську їжу вони теж їдять: листя кульбаби, салату, капусти, шматочки банана, наприклад. Листя салату повинні бути в раціоні обов`язково. Якщо їм буде не вистачати рослинної їжі, все водорості в акваріумі будуть з`їдені. Взагалі черепах потрібно годувати вчасно, інакше вони з`їдять рибок, які знаходяться в тому ж акваріумі. Але перегодовувати все ж не можна.
  • Якщо вже вирішили завести красноухую черепаху, взяли на себе відповідальність, годуєте іноді її личинками мух, дощовими черв`яками, гусеницями і равликами.
  • Гранульовані корми черепахи їдять із задоволенням.

Як і скільки годувати черепаху? Перший час кладемо корм у кромки води, щоб черепаха звикла. Потім можна годувати черепаху вже на острівця, нехай при цьому корм буде лежати в блюдечку з водою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!