» » » Чому собака не їсть?

Чому собака не їсть?

Чому собака не їсть?

Будь-люблячий господар неодмінно затурбуватися, виявивши, що його собака не їсть і не п`є. Причин на це може бути безліч, щоб прийти до правильної відповіді, слід поспостерігати за вихованцем, і в разі потреби вжити заходів.

собака захворіла

Причиною раптової втрати апетиту у собаки може послужити ряд різних вірусних і бактеріальних інфекцій. Як правило, крім відсутності апетиту у тварини буде підвищена температура. Крім цього у нього буде спостерігатися пригнічений стан, млявість і апатія, рідше пронос і блювота. Також досить поширеною причиною втрати інтересу собаки до їжі є захворювання травної системи і порушення травлення. В такому випадку разом з відсутністю апетиту часто відзначаються блювота, біль у епігастральній ділянці, розлад шлунку. Нерідко причиною, по якій собака мало їсть, можуть бути захворювання порожнини рота. Кровоточать і запалитися ясна, хворі або пошкоджені зуби, зубний камінь є досить поширеними явищами, з вини яких вихованець відмовляється від їжі. В цьому випадку слід оглянути ротову порожнини собаки, і якщо у неї є проблеми, то потрібно терміново відвести її до ветеринара, що він призначив і відповідне лікування. Часто собака не їсть, оскільки у неї глистяні інвазії, вона супроводжується блювотою, частим рідким стільцем і підвищеною стомлюваністю вихованця. Тому, не зайвим буде здати всі аналізи і пропити таблетки, які призначить ветлікар.

Травми і стресові ситуації

Травми також можуть стати причиною відсутності апетиту. Пошкодження внутрішніх органів, струс мозку внаслідок падіння або удару. Все це вимагає екстреної професійної допомоги. Сильне емоційне потрясіння і стресова ситуація є ще однією причиною, по якій тварина погано їсть. Причому найбільш уразливими перед стресами є вихованці декоративних порід. У них часто пропадає апетит після зміни обстановки, власника або раптового нападу більш агресивних особин.

Неправильне харчування



Часто господарі дивуються, чому не їсть собака? А причина може критися в тому, що вони не правильно розрахували кількість корму, і вона просто не голодна. Також якщо собака розпещена, то вона часто відмовляється від їжі, очікуючи кращого шматка. У цьому випадку її не слід умовляти і годувати з руки, краще просто прибрати їжу і виставити її ввечері. Також не слід компенсувати відсутність апетиту в обід, рясним годуванням ввечері, потрібно дати звичайну порцію, в іншому випадку історія повторитися на наступний день.

Іноді собака відмовляється від їжі, оскільки вона не свіжа і може завдати їй шкоди. Також, якщо ви годуєте свого чотириногого друга одноманітною їжею, то вона може йому набриднути, і він відмовиться від неї. Тому слід постійно змінювати раціон своєї собаки, як правило, при різноманітної їжі собака рідко відмовляється від їжі, і з`їдає всю порцію з великим задоволенням.

Тепер ви знаєте, чому собака погано їсть і з яких причин вона взагалі може відмовлятися від їжі, і зможете вчасно вжити заходів, щоб апетит до неї повернувся, як можна швидше, за що вона вам буде дуже вдячна.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!