» » » Як помирають собаки?

Як помирають собаки?

Як помирають собаки?

Як і людина, собака старіє і вмирає. Це важкий період для господаря, але необхідно змиритися. Головне, це не змушувати тварина мучитися. Не варто знущатися, штучно підтримуючи життя різними препаратами. Але як дізнатися, як вмирають собаки? Які ознаки, і які симптоми можуть сказати, що вихованцеві залишилося не довго?

причини смерті

Перше - це вік. Якщо собака живе у вас досить довгий час, потрібно бути готовим, що тварина може померти. Справа в тому, що життя собаки в середньому досягає 14 років. Але є вихованці, які можуть дожити до 17 і довше. Все залежить від породи пса. Деякі, наприклад, мопси або англійські бульдоги, рідко можуть дожити і до 7 років.

Але якщо причина криється не в старості пса, потрібно подумати, від чого може вмирати тварина ще. Це може бути травма, яку вихованець отримав під час бійки з іншим псом, або вроджена хвороба, дефект. Моли бути причиною смерті і більш серйозні хвороби, наприклад, рак або невиліковна інфекція.

тривожні симптоми

  • Якщо пес отримав травму, потрапивши в аварію, він може піти, щоб померти поза домом. Собаки не хочуть показувати господареві, наскільки їм погано. Тільки в цьому випадку можна не помітити ознак.
  • Якщо ваше тварина була досить активним, але різко відмовилося йти гуляти або грати, можливо, це причина потурбуватися. Потрібно проконсультуватися з ветеринаром, здати аналізи і пройти УЗД. Коли собаці погано, вона намагається ховатися в віддалене тихе і темне місце. Постійно лежить, скиглить. Може кілька днів не вставати.
  • Так само пес може відмовитися від їжі. Якщо це сталося і триває більше 4-5 днів, зверніть увагу, оскільки це явний симптом серйозної хвороби. Саме рак проявляється у відмові пса від їжі. Ще однією ознакою цього захворювання, є постійна блювота. Потрібно звернутися в клініку, що б тварині виписали нудоти таблетки. Іноді собаку необхідно приспати, оскільки вона мучиться. Періодична блювота у пса, може говорити про інфекцію або отруєння. Якщо кілька днів у тварини немає апетиту, спостерігається блювота, воно постійно лежить і відмовляється гуляти, можливо, хтось отруїв собаку. Так само отруєння з`являється у здутті живота тварини, болях. Якщо ви погладили пузо домашнього улюбленця, а він заскиглив або здригнувся, його явно турбують болі. Потрібно промити організм тварини, ввести дієту і вітаміни.
  • Тривожним симптомом може бути і висока температура. Сухий і гарячий ніс пса - перші ознаки. Собака схильна тим же хвороб, що і людина. Аж до цукрового діабету. Ця хвороба проявляється в постійному надмірному питті, тремтіння в лапах. Вихованцеві важко сісти або встати. Може погіршитися зір.


Питання: як зрозуміти, що собака вмирає, турбує багатьох господарів тварин. Найменші зміни в поведінці і звичках, це і є основні симптоми. Може змінюватися зовнішній вигляд. При вірусної інфекції, може тьмяніти і випадати шерсть. Якщо вчасно не зайнятися лікуванням пса, він може загинути.

Ознаками смерті, може бути і втрата свідомості, якщо вона спостерігається систематично, разом з судомами. Якщо ви помітили, що у собаки закочуються очі, тремтіння в кінцівках, необхідно вести тварину до ветеринара негайно!

Ознак багато, але щоб не допустити смерті, звертайтеся до ветеринарної клініки приблизно один раз в три місяці. Проводьте профілактику вітамінами, таблетками від глистів. Але тільки з рекомендації ветеринара. І тоді вихованець подарує вам ще багато радісного часу, проведеного поруч.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!