» » » Скільки вагітність у собак?

Скільки вагітність у собак?

Скільки вагітність у собак?

Тривалість вагітності у собак - приблизно два календарні місяці. Точний термін, скільки триває вагітність у собак, залежить від багатьох параметрів: породи, кількості плодів, стану здоров`я і т.д. Передчасні пологи може спровокувати зайва виснаженість собаки, або ж, навпаки, неабиякий зайву вагу. Нерідко, передчасні пологи з ускладненнями трапляються у собак, які завагітніли в першу або другу течку. У цьому випадку, організм просто ще не готовий до такої важкої роботи, як виношування і народження цуценят.

Скільки вагітність у собак триває за часом, однозначно сказати не можна. Ветеринари визнають нормою терміни від 58 днів (раніше, дуже рідко народжуються життєздатні цуценята), і до 72 днів. Найчастіше "переходжує" старі собаки, і якщо ваша вихованка відноситься до старонароджуюча, то варто звернутися до ветеринара не пізніше, ніж через 60 днів з моменту настання вагітності. В іншому випадку, велика ймовірність ускладнення при пологах і появи мертвонароджених цуценят.

Коли починати турбуватися

Якщо стан здоров`я собаки задовільний, то можна почекати ще тиждень - до 67-68 дня. Нерідко, при таких термінах, собакам призначають хірургічне втручання, і цуценята з`являються на світ за допомогою операції кесаревого розтину. Такий варіант розвитку подій не дуже хороший, тому що нерідкі випадки, коли сука відмовляється визнавати власних цуценят.

До ветеринара також варто звертатися, якщо з`явилися такі тривожні симптоми, як підвищення температури, блювота, розлад шлунку, порушення вестибулярного апарату, порушення рухових функцій. Ці симптоми говорять про неблагополучний перебіг вагітності, і тому вимагають негайної медичної допомоги.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!