» » » Як зводити собак?

Як зводити собак?

Як зводити собак?

Практично кожен власник собаки (незалежно від того, сука це або кобель) бажає отримати від неї потомство. Природно, хочеться, щоб цуценята були від безпритульного Бобика, а від породистого пса. Але трапляється і таке, що сука не бажає попускати до себе жениха. Ось тоді і з`являється дуже важливе питання: як правильно зводити собак?

вік собаки

Щоб це зробити, необхідно знати, в якому віці зводять собак. Зрозуміло, робити це потрібно по досягненню пса фізіологічної зрілості. Однак потрібно знати, що статева і фізіологічна зрілість - це не одне і те ж. Здатність до зачаття (статева зрілість) настає у собак в досить ранньому віці, а здатність виносити і народити цуценят (фізіологічна зрілість) з`являється набагато пізніше. У сук фізіологічна зрілість настає в той момент, коли з`являється перша тічка (приблизно 6-12 місяців), а у псів з моменту спуску сім`яників з черевної порожнини в мошонку (приблизно 9 місяців). Фахівці рекомендують в`язати сук після 3 тічки, і в віці не менше 1,5 років, щоб пологи не принесли ускладнення і цуценята народилися без патологій.

У який час краще зводити собаку

Щоб визначити, чи готова сука до в`язки, потрібно провести рукою по її стегнах і натиснути на поперек трохи нижче крупа. Якщо собака готова до в`язки, то вона завмре, напружиться і відведе хвіст вгору або в сторону.

Також потрібно знати, на який день зводити собаку. Найсприятливіші дні - це 9-10 добу з початку тічки суки. Визначивши готовність суки до спаровування, зводити її краще в той же день. Найкраще робити це вранці і на території, яка добре знайома псові - так він буде відчувати себе впевненіше. Для першої в`язки суки бажано підібрати «досвідченого» кобеля. Під час самого процесу спаровування не повинно бути присутнім багато людей, досить буде господарів обох собак.

знайомимо собак



межах, коли можна зводити собаку, тварин слід «познайомити» один з одним, тримаючи на повідках. Якщо знайомство пройшло нормально, і сука стала в стійку, то пес починає садку на неї. В цей час він сплигує на неї, міцно обхоплює її передніми лапами, а задніми міцно впирається в землю. Перші садки називаються «примірочними». У цей час пес шукає вхід в піхві партнерки і підбирає найбільш оптимальну позу для злягання.

процес парування

Після того, як «примірочні» садки пройшли вдало і вхід у піхву знайдений, самець починає здійснювати сильні поштовхи всім корпусом. Згодом ці поштовхи слабшають, але стають частішими, проте задні лапи вже не так міцно впираються в землю і він як би починає пританцьовувати. Коли пес припиняє свої рухи і в знемозі падає на спину сучки, то це означає, що сталася еякуляція. Сука же в цей час може пищати або поскулівала. Такий стан кобеля триває, як правило, не більше 5-ти хвилин. Потім настає наступний етап в`язки, який називається склещивание. Воно є своєрідною страховкою того, що при в`язанні собак будуть досягнуті очікувані результати. На кількість цуценят тривалість склещівнія не впливає.

Після завершення спарювання собаки відчувають втому і не виявляють жодного інтересу до всього навколишнього, в тому числі і до партнера. У цей час собакам слід дати відпочити. Фахівці рекомендують робити повторну в`язку через 1-2 дня з цим же псом.

Тепер знаючи, як зводити собак, їх власники зможуть легко отримати потомство.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!