» » » Як народжують собаки?

Як народжують собаки?

Як народжують собаки?
Як народжують собаки?

Всім відомо, що найкращий і вірний друг людини - це, звичайно ж, собака. Але заводячи домашнього вихованця, потрібно усвідомлювати всю відповідальність, яка на вас лягає. Тепер ви зобов`язані піклуватися про нього, годувати, вигулювати, прищеплювати і т.д. Давайте в цій статті розберемо кілька важливих моментів з життя собак, а точніше, як народжують собаки, скільки разів це відбувається в рік і як себе вести при пологах.

Перш за все, потрібно зрозуміти, що ваша собака вагітна. А це непросто. Тільки через місяць ви зможете стверджувати, чи вагітна ваша улюблениця. Уважно огляньте живіт. Якщо він збільшений і прощупується збільшена матка, то все в порядку, сука вагітна. Після місяця вагітності у собаки станеться:

  1. Розширення грудної клітини,
  2. Збільшиться живіт,
  3. Вона стане врівноваженим і спокійніше,
  4. Збільшаться молочні залози,
  5. Збільшаться ореоли навколо соска.

Перебіг вагітності, підготовка до пологів



Давайте точно розберемо, через скільки народжують собаки. Вагітність, у собак тривати від 56 до 72 днів. На перших тижнях ви не помітите жодних змін, а ось на 22 тижні, якщо ви не новачок в цій справі, то зможете прищепити маленьких цуценят. На 50 день щенята починають ворушитися, а перед пологами завмирають.



За сім днів до пологів приготуйте місце, де буде народжувати ваша собака. Краще якщо це буде коробка. Покажіть собаці це місце. Постеліть на дно коробки чисту і теплу, складену простирадло. Середня тривалість пологів від трьох до двадцяти чотирьох годин. Перед пологами, навіть спокійні ранні собаки можуть втрачати над собою контроль. Вони стають нервовими, скиглять, скребуть постілку, стогнуть і т. Д. За п`ять днів до початку пологів, у собаки провисає спина і опускається матка. На останніх тижнях у собаки збільшуються статеві ознаки. За кілька годин до родових сутичок, піхву набрякне і починає виділяти слиз.

пологи

Процес пологів починається з ледь помітних скорочень матки-сутичок.

  • Собака починає проявляти занепокоєння.
  • Родові шляхи розширюються.
  • Інтервал між першими сутичками може досягати декількох годин.
  • У собаки з піхви виходить слизова пробка.
  • Сутички набирають силу, а інтервали між ними помітно скорочуються.
  • Живіт напружений і стає горбистим.
  • До сутичок приєднаються потуги. Собака намагається знайти для себе зручну позу.
  • Стінки матки скорочуються і поступово проштовхують цуценя до виходу з піхви.
  • Щеня народжується в оболонці. Акуратно розірвіть оболонку і витріть цуценя сухий і чисто серветкою. Потім потягніть за пуповину і допоможіть сукі народити плаценту.
  • На відстані одного або двох сантиметрів від цуценя стисніть пуповину пальцями і перережьте стерильними ножицями.
  • Собака повинна вилизати свого цуценя, тим самим стимулюючи його кровообіг і дихання.
  • Покладіть цуценят окрему коробку на суху і чисту простирадло, під якою знаходиться тепла грілка.
  • Простежте, щоб вийшли всі цуценята і плацента. Ось бачите, немає нічого страшного в тому, як собаки народжують. Відео матеріали на цю тему будуть вам так само корисні.

Слід знати, що течку у суки, можна спостерігати два рази в рік, але це зовсім не означає, що в`язати свою улюбленицю потрібно кожен раз. Для здоров`я безпечно народжувати раз на рік. Це потрібно для того щоб організм зміцнів і відновився. Якщо собака погано відходить після перенесеної вагітності або пологів, то можна подавати їй їжу містить вітаміни і мінерали, а так само частіше вигулювати на свіжому повітрі. Тепер ви точно знаєте, яким чином і скільки народжує собака раз на рік. Крім того, інформація допоможе вам розпізнати вагітність і початок пологів. Тепер ви зможете допомогти своєму коханому вихованцеві привести на світ потомство. Незважаючи на те, що у тварин добре розвинені інстинкти, їм потрібна допомога при пологах не менше ніж людям. І в таку хвилину їм нема на кого покластися, крім свого улюбленого господаря.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!