» » » Коли опускається живіт перед пологами?

Коли опускається живіт перед пологами?

Коли опускається живіт перед пологами?

Чесно сказати, лише відходження вод може бути об`єктивним ознакою пологів, що наближаються, все інше дуже розмито. Це стосується і опущення живота у вагітних. Коли опускається живіт перед пологами, чому це відбувається і від чого залежить? Давайте розбиратися.

Положення живота перед пологами

Опускання живота відбувається у всіх і це нормальний процес. Дитинка готується до виходу на світло, в зв`язку з чим направляється в малий таз мами. Тут визначається його передлежання, тобто, якою частиною він буде виходити, в нормі - це головка.

Коли опускається живіт перед пологами, жінці стає легше дихати, пропадають деякі проблеми з травленням (печія, нудота). Однак тепер більше уваги приділяється сечового міхура, на який тисне малюк.

Зовні це виглядає так, що живіт стає нижче грудей, між ними вже поміщається долоню, тоді як раніше груди буквально лежала на животику. Звичайно, у всіх це індивідуально, і помітити різниці можна, спостерігаючи за собою протягом вагітності. Можна навіть робити фото в профіль і спостерігати зростання.

Коли опускається живіт: терміни

Терміни можуть відрізнятися, чіткої цифри для всіх немає. Але в середньому у первісток жінок це 2-4 тижні до пологів. А у тих, хто вже народжував, животик може взагалі не опускатися або опускається за кілька днів до пологів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!