» » » Коли з'являється молозиво?

Коли з'являється молозиво?

Під час вагітності у жінок часто виділяється молозиво, це абсолютно нормальне явище. Терміни виділення можуть бути різними, однозначної відповіді на питання, коли з`являється молозиво у вагітних, немає. Це дуже сильно залежить від індивідуальних особливостей організму і від протікання вагітності. У кого-то перші краплі з`являються буквально в перші місяці, у кого-то ближче до пологів, а у деяких жінок молозиво може не з`являтися до самих пологів. Все це нормальні явища, і турбуватися про те, що молозиво не виникає або ж з`являється не в тих кількостях - не варто.

Необхідно також відзначити, що кількість виділеної рідини і терміни появи молозива ніяким чином не впливають на наявність згодом грудного молока і його кількість. Трапляється, що у жінки протягом вагітності не з`являється молозиво, а з молоком не буває ніяких проблем, а буває і навпаки - молозиво тече струмками, а з грудним вигодовуванням виникають проблеми.

Як правило, на ранніх термінах вагітності молозиво зазвичай виділяється у вигляді густої і липкою рідини жовтого кольору, пізніше воно стає рідшим і прозоро-білим. Можуть виникати пощипування в грудях, відчуття руху рідини, невелике свербіння - це також нормальні явища, груди готується до вироблення молока і відбувається процес проштовхування молозива до соску.

Однак іноді поява молозива може служити тривожним знаком. Якщо у вас загроза викидня, то в тих випадках, коли з`являється молозиво і починає інтенсивно витікати, слід негайно звернутися до лікаря, особливо якщо у вас з`явилися кров`янисті виділення і болі в області попереку або внизу живота.

Молозиво можна зціджувати і навіть не варто натискати на груди. Якщо виділення занадто сильні, скористайтеся спеціальними одноразовими прокладками, і не забувайте про правила гігієни: груди слід обмивати прохолодною водою два рази на день.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!