» » » Як болять груди при вагітності?

Як болять груди при вагітності?

З настанням довгоочікуваного стану вагітності багато жінок спостерігають різні зміни в своєму організмі. Змінюється тип шкіри на обличчі, смаки щодо їжі, збільшується вага, і навіть починає боліти груди. Саме останній симптом викликає різні питання у майбутніх мам. Перш за все, багатьох цікавить, чи болить груди при вагітності взагалі. Як відзначають фахівці, що проводили соціологічні дослідження, більше 95% жінок відчувають, як мінімум, дискомфорт і важкість у грудях, а то й біль.

Про болях в грудях на початку вагітності

Про те, як болить груди перед вагітністю, питань практично не виникає, оскільки статистика показує приблизно однакові відчуття у більшості жінок. Розрізнити біль в грудях, яка передвіщає початок менструації, і ту, яка вказує на початковий етап вагітності, практично неможливо. Тобто, в обох випадках груди збільшуються трохи в розмірах, наливається і стає чутливою до будь-яких дотиків. Не існує різко відмінних моментів, які б вказали саме на початковий термін вагітності. Тому лікарі радять, в разі відсутності місячних, придбати тест на вагітність і дізнатися напевно, вагітна жінка чи ні.

Говорячи про те, як болять груди при вагітності, варто відзначити різноманітність можливих відповідей. Багато молодих мам стверджують, що відчуття, що виникають в грудях на початку вагітності, надзвичайно нагадують передменструальний синдром.

Які болі в грудях під час вагітності?

Деякі вагітні відзначають, що хворобливі відчуття спостерігаються з боків грудей і нагадують поколювання. Зазвичай вони зникають ближче до 11-12 тижня вагітності. Чутливість ж сосків збільшується вже під час появи молока в грудях, тобто, до кінця третього триместру і безпосередньо після довгоочікуваного появи малюка на світ.

З огляду на той факт, що кожна жінка індивідуальна, можна сказати, що зміни в організмі майбутніх мам часто відрізняються. Так, крім болю в грудях, можуть спостерігатися потемніння сосків, печіння або поколювання в них.

Причини і способи усунення болю в грудях



Якщо больові відчуття в сосках занадто сильні, то варто уважно оглянути себе. Поява тріщин на сосках може викликати не тільки біль в грудях, але і стати причиною попадання бруду, а отже, і запалення сосків. З появою перших ознак тріщин обережно промийте соски теплою водою з мильним розчином і повідомте свого гінеколога про появу такої проблеми.

До основних хвороб, які можуть супроводжуватися болем у грудях, відносяться мастопатія і мастит. Втім, ці захворювання з`являються вже після появи дитини в зв`язку з застоєм молока в тріщинах і попаданням інфекції в них.

Тому, якщо у вас занадто сильно болять груди при вагітності, повідомте про це свого лікаря або дільничного гінеколога. Він завжди підкаже, як позбутися від болю, і коли вона повинна припинитися.

Вибирайте зручна нижня білизна і якісні натуральні матеріали, щоб зменшити неприємні відчуття, пов`язані зі збільшенням грудей під час вагітності.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!