» » » Мастопатія - що це?

Мастопатія - що це?

Часто буває, що невелика біль в організмі нам віщує про початок якогось захворювання. Але до лікаря ми поспішаємо не завжди. Якщо у жінки з`являються болі в грудях, то до лікаря потрібно обов`язково. Інакше ви можете почути на свою адресу діагноз - мастопатія. Що це, чи небезпечна ця хвороба для жінки.

Жіночі груди. Цією частиною тіла жінки часто милуються чоловіки, але і вона може хворіти. І захворювання це починається з болю в грудях перед початком місячних. Після того як вони закінчаться біль проходить. Потім в грудях у жінки з`являються маленькі вузлики. Вас можуть переконувати, що це захворювання є більше, ніж у половини жінок, все-таки тримаєте ситуацію під контролем.

Якщо у вас раптом в грудях виявилися ущільнення, не тягніть час, відразу зверніться до лікаря. Причиною таких утворень може бути те, що у жінки проходять зміни в гормональному фоні. Прогестерон і естроген - ці два гормону впливають на тканину жіночих молочних залоз. Таким захворюванням, як мастопатія, може захворіти кожна жінка. Але є такі, які представляють зону ризику. Якщо у ваших родичів був такий недуга, то у вас у спадок він теж може бути, а значить більше уваги приділяти своєму здоров`ю. Загроза появи мастопатії є у тих, хто має слабкий імунітет. І ті, дами, які курять, в першу чергу піддаються ризику.



Існує думка, що на мастопатію можуть захворіти лише жінки, але це не так, рідко, але у чоловіків також буває мастопатія. Це захворювання може виявлятися, якщо людина перенесла стрес, нервові розлади. Жінок, які зробили аборти, теж може «відвідати» мастопатія. Що це захворювання любить тих, хто свого часу не годував малюка грудьми, теж факт. Бережіть груди! Удар, навіть не сильний, може теж стати причиною мастопатії.

Для профілактики захворювання періодично показуйтесь лікаря-мамолога, особливо це стосується тих жінок, у яких є гінекологічні захворювання. Про лікування мастопатії ви можете почитати на цій сторінці - «Як лікувати мастопатію?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!