» » » Чому болять груди перед місячними?

Чому болять груди перед місячними?

Груди жінки протягом всього життя зазнає змін і супроводжується деякими фізіологічними відчуттями, в тому числі і болем. Ці зміни, як правило, проходять в такі періоди, як менструація, вагітність, пологи або грудне вигодовування. Давайте розглянемо, чому болять соски і які можливі причини болю в грудях протягом усього менструального циклу.

Причина болю перед місячними

Чому болять груди перед місячними? Менструальний цикл складає приблизно 28-30 днів, тобто практично кожен місяць у жінки настає овуляція (вихід яйцеклітини, готової до запліднення, в порожнину жіночого тіла). Відповідно, організм щомісяця готується до можливої вагітності. Одним з проявів цієї підготовки є зміни молочних залоз. Напередодні овуляції чутливість грудей збільшується, так само, як і кількість епітелію в її часточках і протоках. До молочних залоз приливає кров, вони набрякають і стають більше за розміром, може виникати біль. Але всі неприємні відчуття в грудях і біль у здорової жінки проходять не сильно виражено. Тому якщо кожен місяць у вас дуже сильно болить груди перед місячними, це не норма і незвичайний ознака ПМС, зверніться до гінеколога і обстежтеся, щоб вчасно діагностувати наявність проблеми.

Чому болять груди при місячних



Як було сказано вище, груди болять перед місячними внаслідок того, що організм готується до можливої вагітності кожен менструальний цикл. Але наступ менструації є ознакою того, що в цей раз жінка не завагітніла, і відповідно, всі ознаки ПМС повинні пройти, в тому числі, і біль в грудях. Тому якщо груди болить при місячних, вам слід звернути на це увагу і оповістити свого гінеколога. Лікар проведе професійну діагностику і вчасно помітить можливі недуги зі здоров`ям, які поки не запущені.

Чому болять груди після місячних

Після місячних болі в грудях в нормі проходять. Справа в тому, що хворіти груди можуть в період статевого дозрівання у дівчат (13-15 років), коли груди ростуть, а потім рецептори молочних залоз перестають бути чутливими до сигналів яєчників. Тому не варто ігнорувати цей біль в грудях, зверніться до гінеколога або мамолога вчасно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!