Як виглядає груди?

Жіночі груди є такою частиною тіла, яка завжди притягує погляд, і увагу сильної частини населення, тобто чоловіків. Хоча у кожного з чоловіків є свої стереотипи і вимоги до грудей. Кожен визначає критерії ідеальної грудей по-різному, і відповідно представляє, як виглядає груди. Отже, в деяких книгах грудьми називають верхню частину тіла людини. Жіночі груди, на відміну від чоловічої, призначена для годування дитини молоком. Розглянемо з анатомічної точки зору пристрій і вид грудей.

Зовнішній вигляд грудей

Зовні, груди являє собою два симетричних напівкулястих підйому. Вони прилягають до передньої стінки грудної частини тіла і розміщуються між третім і сьомим ребрами цієї частини тіла (грудної). Кожна з них прилягає і прикріплюється до грудного м`яза. Між грудьми, з зовнішньої сторони, спостерігається поглиблення, яке називають пазухою. На кожній з них присутній сосок і затемнена частина шкіри навколо соска у вигляді кола. Вона називається ареолой. Практично кожна людина бачила вид жіночих грудей, і зовнішній вигляд грудей знає досконало.

Але не кожен знає внутрішню будову грудей. Основу жіночих грудей становить молочна частка. Тобто, саме та частина, яка може виробляти молоко. Навколо неї (молочної частки або залози) розміщується жирова тканина. У кожної жінки величина жирової тканини є суто індивідуальною. Причому співвідношення жирової тканини і молочної залози буває надзвичайно різним. У одних жінок основу грудей утворюють жирові тканини, а молочної частки мало. Це яскраво видно при ходьбі жінки. Груди в буквальному сенсі слова коливається, ніби переливається. А у інших жінок основу грудей становить молочна залоза, а жиру не так вже й багато. У жировій тканині є прохід, який з`єднує молочну залозу з соском. Як уже зазначалося, груди прилягає до великого грудного м`яза. І молочна залоза, оточена жировою тканиною, також оточується шкірою поверх жирової тканини. Від віку і раси жінки залежить колір ореолу і сосків на грудях. Зазвичай ореол і соски мають дуже темний колір у жінок з чорною шкірою, а у жінок з дуже білою шкірою їх колір дуже світлий.

Розміри і форма грудей



Що стосується розміру і форм жіночих грудей, то вона є індивідуальною особливістю кожної жінки. Зазвичай, у більшості жінок, права груди має дещо менші розміри, ніж ліва. Соски також мають свою різноманітність. Вони або випинаються, або є плоскими, або є інвертованими. Розміри грудей суто індивідуальні і мають різні величини. Для того щоб описати як виглядають розміри грудей, зручно буде скористатися своєрідною аналогією. Тобто порівняти розміри грудей з м`ячами, взятих з різних видів спорту.



Але перш, слід сказати, що розміри грудей прийнято вимірювати від одного до шести. А є ще і нульовий. Нульовий розмір буде тоді, коли у жінки груди схожі за розмірами на м`ячик для гри в пінг-понг. Якщо груди за своєю формою, приблизно, дорівнює величині більярдних куль, то це буде перший розмір. Другий розмір грудей нагадує собою величину м`ячів для гри в крокет. Третій розмір грудей має розмір і форму рівною формі м`яча для гандболу. Власниці четвертого розміру грудей мають груди, схожі до величини волейбольних м`ячів. Що стосується п`ятого розміру, то така груди за своєю величиною нагадує футбольний м`яч. Саме так виглядає великі груди. Але найбільша має шостий розмір і величину таку, як у баскетбольних м`ячів.

Варто зазначити, що розміри і форми грудей жінки залежать від різних життєвих циклів і факторів. Все це пов`язано з тим, що тканини грудей різноманітні і змінюються зі зміною віку. Тобто, відповідаючи на питання як повинна виглядати груди, можна сказати, по-різному, тому, що її вид і відчуття в ній залежать від фази менструального циклу, старіння, вагітності та годування груддю, а також від менопаузи.

Зміни в грудях, як ознака захворювань

При будь-якій зміні величини грудей, варто пройти обстеження у лікаря. Взагалі, це слід робити щорічно. Крім цього, важливим є і самообстеження. Якщо в грудях з`явилися деякі ущільнення, то це є цілком нормальним і свідчить про здорових грудей. Справа в тому, що молочна залоза сама по собі складається з часточок, які розмежовуються перегородками і жировими тканинами. Саме вони і викликають відчуття щільності. Якщо ж відчувається на дотик деяка шишка, чи щось схоже, то це не нормально і потрібно звернутися до лікаря. Ненормальним для здорових грудей є наявність постійного болю і збільшення лімфатичних вузлів. У таких випадках також слід звернутися до лікаря. Постійні болі можуть повідомляти про наявність доброякісних пухлин. А що стосується збільшення лімфатичних вузлів, то зазвичай саме через них поширюються клітини злоякісних пухлин, іншими словами рак. У будь-якому випадку, якщо щось відчувається незвичайне, то відвідування лікаря необхідно.

Коли в грудях виникають болі або інші незрозумілі ознаки, то це може привести до захворювань. Найгіршим видом захворювань є рак грудей. Як виглядає рак грудей? Це захворювання проявляє себе появою злоякісних пухлин у грудях. Його поява змінює зовнішній вигляд грудей. А саме змінюються нариси і форма грудей, може збільшуватися, опухати або втягуватися сосок, змінюється тургор шкіри, і збільшується розмір лімфатичних вузлів. Крім цього, ознаками цього захворювання є дискомфорт, незвичайна, зовсім інша біль і виділення крові з соска. При виникненні подібних ознак, слід обов`язково обстежити груди.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!