» » » Чому болять яєчники?

Чому болять яєчники?

Сучасна жінка настільки прагне бути в центрі уваги, що часто одягається не по сезону. А яєчники є найвразливішою частиною жіночого організму і, при охолодженні тіла, страждають в першу чергу. Недбале ставлення до свого здоров`я призводить до пошуку відповідей на питання - чому болять яєчники. Особливо це питання мучить представниць прекрасної половини людства у віці до 25 років. Тільки насамперед з появою болючих відчуттів потрібно звертатися за допомогою до фахівця, а не шукати способів самостійного їх усунення. Неправильне лікування або несвоєчасне, може привести до виникнення хронічної форми захворювання, а саме до аднекситу. Підступність аднекситу в тому, що захворювання може призвести до безпліддя.

Чому болить правий яєчник і лівий

Біль у правій стороні низу живота свідчить про запальний процес правого яєчника - оофорит. Локалізація в основному відбувається в нижній частині живота, частим явищем при запальному процесі яєчника є болі в поперековому відділі. Також можна з упевненістю відповісти і на інше питання: чому болить лівий яєчник. Яєчник є парну залозу, в якій виробляються гормони і яйцеклітини, тому, які захворювання характерні для правого яєчника, такі можуть бути причиною болів і в лівому.

Запалення придатків (аднексит) викликають такі збудники, як хламідії, кандиди, уреплазми, мікоплазми. Відбувається це на тлі переохолодження, стресів і зниженого імунітету. Запалення супроводжується загальним нездужання, зниження працездатності, ослабленням функцій організму, дратівливістю.

Поряд із запальним процесом - гострим або хронічним аднекситом, болі в правому, лівому або відразу в обох яєчниках можуть бути спровоковані пухлиною яєчників, спайками, кістами. Освіта і зростання кіст на яєчнику проходить безсимптомно, і тільки по досягненню певного розміру, освіта дає про себе знати, больовими відчуттями внизу живота.



Також спостерігаються біль в яєчниках при менструації і лікуванні гормонами.

Чому болять яєчники при вагітності

Буває, навіть при вагітності виникають болі в лівій або в правій стороні низу живота. Тільки відразу впадати в паніку не варто. Більшою мірою, болі в даній області пов`язані з перебудовою жіночого організму на час виношування плоду. З ростом і розвитком плоду матка збільшується в розмірах і піднімається, разом з нею змінюють своє початкове місце розташування і яєчники. Тому при вагітності неприємні поколювання або тягнуть болі низу живота можуть означати, болю не в яєчниках, а в зв`язках, які підтримують самі яєчники і матку. У більшості випадків больові відчуття проходять після зміни положення тіла.

Якщо вагітність настала на тлі запальних процесів, то проблем не уникнути. Така вагітність може закінчитися перериванням або цілою низкою ускладнень. Тому вагітність слід планувати і заздалегідь пройти обстеження. А ось розвиток запалення яєчників під час вагітності практично виключається, тому, як в цей період функції яєчників відключаються.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!