» » » Як болять яєчники?

Як болять яєчники?

Функціонування жіночого організму направлено, перш за все, на народження дітей. В ідеалі, всі наші органи повинні працювати правильно. Але, на жаль, це не завжди так, і всі ми схильні до хвороб. Жінки часто скаржаться на болі в низу живота, кажучи, що у них болять яєчники. Так як болять яєчники насправді?

Спочатку слід розібратися в тому, що таке яєчники. Це жіночі парні органи репродуктивної системи, що знаходяться по обидва боки матки і виробляють жіночі гормони естрогени і гестагени. Причиною болю в яєчниках можуть бути різні захворювання цих органів: аднексит, оофорит, кіста або пухлина, позаматкова вагітність. Прочитати більше Ви можете в інший нашій статті - «Чому болять яєчники?».

Де болять яєчники? Це болю в низу живота і спини, проте вони можуть бути симптомами та інших захворювань, не пов`язаних з яєчниками. Питання про те, чи можуть хворіти яєчники, або ж у вас якесь інше захворювання, може вирішити тільки лікар. Не варто самим пити різні таблетки, прогрівати болючі місця, в загальному, займатися самолікуванням. Це може привести до серйозних наслідків.

Як зрозуміти, що саме яєчники болять? Симптоми можуть бути різними.

Симптоми при аднекситі

Аднексит - це запалення яєчників. Це ріжучі та колючі болі, що виникають з певною періодичністю в низу живота. Біль може віддавати в спину або в ноги. Іноді болю настільки інтенсивні, що жінка не може навіть розігнутися. Лікування проводить лікар. В принципі, при адекватному лікуванні одужання наступає досить швидко, головне, щоб хвороба не перейшла в хронічну форму.

Симптоми при оофорит



Запалення придатків яєчників. При оофорит з`являються болі в низу живота і різкі болі в яєчниках. Від болю при аднекситі вони відрізняються приступоподібним характером, іноді трапляються ниючі болі. Ці болі також супроводжуються зниженням імунітету, млявістю і слабкістю, дратівливістю і порушеннями сну.

Симптоми при кісті яєчників

Кіста - поширене гінекологічне захворювання. Чи може хворіти кіста? Кіста, або пухлина яєчників, сильно збільшилася в розмірах, починає здавлювати поруч розташовані органи, що призводить до хворобливості. Іноді вона розривається. Все це призводить до розвитку запального процесу. Біль при кісті, в основному, локалізується в спині і нагадує остеохондроз. Щоб уникнути розриву кісти і, як наслідок, перитоніту, при подібних болях необхідно звернутися до лікаря.

Симптоми при овуляції

При овуляції яйцеклітина виходить з фолікула, і іноді цей процес супроводжується незначною кровотечею і тупими болями в області яєчників. При спайках жінки також відчувають біль через хронічне запалення.

Симптоми при позаматкової вагітності

У цьому випадку жінки відчувають переймоподібні болі з того боку, де сталася вагітність, яка вимагає госпіталізації і екстреного хірургічного втручання.

Таким чином, стає зрозуміло, що болі в низу живота і спини можуть з`явитися в результаті різних захворювань, в тому числі, і захворювань яєчників. Правильний діагноз може поставити тільки лікар, він же і призначить лікування. Жінці не варто займатися самодіагностикою і самолікуванням, це може бути вкрай небезпечним і призвести не тільки до появи хронічної форми хвороби, а й навіть до смерті, як наприклад, в результаті розриву труби при позаматкової вагітності. Тому варто бути дуже уважним до свого здоров`я і берегти себе!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!