» » » Як проходить вагітність?

Як проходить вагітність?

Як проходить вагітність?

Вагітність - це період найбільших навантажень для жінок. Всі системи органів повинні зазнавати ряд необхідних функціональних змін. Для цього використовуються наявні резерви організму. Те, як проходить вагітність, в більшості випадків вважають нормою, тобто вагітністю без ускладнень для здоров`я плоду і майбутньої матері. Індивідуальні особливості можуть проявлятися, але головні етапи такої вагітності можна розділити за характерними загальними ознаками.

перебіг вагітності

  • Головна ознака - це напади нудоти або блювоти, зазвичай спостерігаються вранці або протягом цілого дня. Цей симптом з`являється після 5-го тижня вагітності, а припиняється на 4-му місяці. Іноді він може тривати і до 6-го місяця, але такі випадки рідкісні.
  • Наступна ознака вагітності - зміни в молочних залозах. При вагітності груди не просто збільшується в розмірі, але і темніє сосок, стає видно підшкірні судини. Соски також збільшуються в розмірі, і при натисканні на них може з`являтися молозиво - біло-жовта рідина. В основному молозиво спостерігається у раніше не народжували. Для тих, у кого це друга і більш вагітність, виділення рідини може і не спостерігатися.
  • У перші три-чотири місяці вагітності зазвичай спостерігається посилене сечовипускання. Це викликано тим, що нижня частина черевної порожнини починає надмірно наповнюватися кров`ю через те, що матка і внутрішні статеві органи в даний період повинні отримувати більше харчування. Переповнені кров`ю статеві органи починають стискати сечовий міхур. Дані явища поступово проходять і знову з`являються в кінці вагітності. При нормальному перебігу вагітності сеча не повинна містити в своєму складі білків або жовчних пігментів.
  • Ще одна ознака - слабкість і сонливість. Сонливість посилюється під час перебування в тісних і задушливих приміщеннях або в транспорті. Слабкість проявляється часом навіть після незначних навантажень.
  • Що знаходиться в матці плід оточують особливі оболонки, що становлять плодовий міхур. Усередині цього міхура знаходяться навколоплідні води, що перешкоджають зіткненню і зрощенню шкіри плода з внутрішньою оболонкою. Дане будова створює правильні умови для розвитку плода, оберігає від механічних пошкоджень і дає плоду можливість здійснювати рухи.
  • Те, скільки проходить вагітність, пов`язане з індивідуальними особливостями фізіології жінки. Але нормальна вагітність протікає, в середньому, 40 тижнів.
  • На 30-32 тижні вагітності плід, рухаючись, досить легко змінює своє положення в матці. До кінця вагітності плід звичайно вже знаходиться в поздовжньому положенні, тобто його поздовжня вісь повністю збігається з поздовжньою віссю тіла матері і матки. Таке поздовжнє положення плоду в останньому триместрі вагітності вважається нормальним і спостерігається в 99,5% всіх пологів.

Обстеження при вагітності



Вагітність - комплексний процес, який повинен контролюватися фахівцями. Тому завжди варто необхідність пройти лікарів при вагітності. Наведемо основний список лікарів.

  • Терапевт. Якщо у матері до цього була низка недуг, то вони можуть загостритися під час вагітності. Процес лікування буде ускладнений, тому що більшість препаратів мають протипоказання. Терапевт зможе призначити правильне лікування при вагітності.
  • Гінеколог. Лікар-гінеколог, провівши перший огляд, з`ясує стан репродуктивної системи. Потрібно пройти обов`язкові аналізи, придбати прописані вітаміни і дотримуватися дієти. При необхідності гінеколог дасть направлення пройти додатковий огляд у фахівців. Зазвичай це ендокринолог і генетик.
  • Отоларинголог. Даний фахівець виявляє ЛОР - захворювання, що протікають приховано і без явних симптомів. Можливо, знадобиться здати деякі аналізи.
  • Окуліст проводить огляд очного дна і вимірює внутрішньочерепний тиск. Після чого підпише свій висновок і дасть рекомендації по харчуванню та прийому вітамінів.
  • Також потрібно буде пройти ряд аналізів, які показують загальний гормональний фон організму. Це може бути клінічний аналіз крові, загальний аналіз сечі і біохімічний аналіз крові.
  • Є ряд аналізів, які можна пройти при підготовці до вагітності, тобто ще до зачаття. Обстеження перед вагітністю включає в себе аналізи на бактеріологічний посів, наявність умовно-патогенної флори і перевірки стану нормальної мікрофлори піхви. Також проводиться гормональне обстеження, при якому обстежуються гормони репродуктивної системи. Проводиться аналіз на визначення функцій щитовидної залози.
  • Проводиться імунологічне обстеження, при якому робиться повне иммунограмма, де показані рівні антитіл в крові і показники антимікробної імунітету.


Тепер ви знаєте все про те, як проходить вагітність. Це самий незвичайний період в житті жінки. Бажаємо здоров`я вам і вашим дітям.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!