» » » Як прикладати до грудей?

Як прикладати до грудей?

Як прикладати до грудей?

Годування малюка на самих ранніх етапах його життя - це вирішальний фактор благополуччя і спокою дитини. Неможливо переоцінити турботу тієї матері, яка вміло годує дитя груддю. Сьогодні, дорогий читачу, ми поговоримо про те, як прикладати до грудей дитину.

Процес годування грудьми

Необхідно пам`ятати про те, що грудне вигодовування - це єдиний природний спосіб годування новонародженого людини. У зв`язку з цим, слід сформувати серйозне ставлення до цього процесу і реалізовувати його згідно з правилами, дотримання яких перетворить годування в приємну процедуру для матері і дитини.

Як правильно прикладати до грудей? Найлегше розбити нашу розповідь, розділивши наступний абзац на якісь правила, які допоможуть молодим матерям.

  • Годування малюка можна вже здійснювати після 30 хвилин після народження. "Зріла" молоко з`являється у матері приблизно після 3-5 днів після пологів. До цього груди виділяє молозиво - рідину, яка містить в собі величезну кількість антитіл, білків і поживних речовин. Саме тому необхідно прикладати дитину до своїх грудей вже з першого дня. Харчуючись цією речовиною, дитина як би плавно переходить з одного фізіологічного стану в інше.
  • Після дозрівання наступає активний період лактації. На третій день після пологів необхідно обмежити себе в продуктах, які можуть підсилити лактацію. Постарайтеся не вживати молоко, халву, горіхи. Також слід випивати менше рідини. При формуванні великих запасів молока жінка може випробувати больові відчуття в грудях, які можуть негативно позначитися на харчуванні малюка.

Як правильно прикладати до грудей? Важливе значення при вигодовуванні має та поза, в якій знаходяться мама і дитина. Якщо ви віддаєте перевагу годувати дитину сидячи, тоді необхідно зручно розташуватися в кріслі. Рука, яка тримає дитину, повинна мати опору, наприклад, у вигляді підлокітника. Ноги найкраще поставити на лавку або інше крісло. При годуванні лежачи мама повинна лягти на бік, а дитину покласти на плоску подушку. Дитина повинна стояти обличчям до грудей. Його шия не повинна бути зігнута або повернена.



Тримайте дитину за спину і плечі. Не тисніть на його голову, так як рефлекс буде автоматично відштовхувати малюка назад від грудей. Відкриття рота малюка відбувається також рефлекторно в момент дотику соска до його губ. Чим ширше відкритий рот крихти, тим краще пройде процес смоктання. Нижня губа малюка повинна стосуватися шкіри під ареолой соска. Нижня щелепа трохи висунута. Тримайте дитину до соску після того, як він широко відкриє рот. Таким чином, ви уникнете засмоктування повітря замість молока при годуванні.

Як прикладати дитину до грудей, Ви тепер знаєте. А яким чином обробляти свої соски? Існує крем під назвою "Пурілан". Цей препарат при нанесенні на груди підтримує необхідний баланс вологи і жирів в шкірі. Крем настільки безпечний, що його навіть не потрібно змивати перед годуванням. Також ви можете скористатися "Бепантеном". Даний засіб поставляє потрібну кількість вітаміну А. Перед годуванням необхідно в обов`язковому порядку змити крем.

Як прикладати до грудей - відео на хостингу YouTube:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!