» » » Як правильно годувати грудьми?

Як правильно годувати грудьми?

Як правильно годувати грудьми?

Сьогодні, дорогий читачу, мова піде про грудне вигодовування, яке є єдиним природним способом годування новонародженого людини. Ми постараємося торкнутися велике коло питань, благо обсяг статті це дозволяє. Загалом, ми відповімо на питання про те, як правильно годувати грудьми.

Грудне годування

Даний процес не можна назвати суто актом харчування малюка, так як він має на увазі під собою цілу мета психофізіологічних взаємодій дитини з матір`ю. Визначальним фактором успішного грудного вигодовування є спільне перебування немовляти з матір`ю відразу ж після пологів.



Ну а тепер про те, як правильно годувати дитину грудьми. Перед вами звід деяких правил, які були сформовані різними мамами. Ознайомлення з їх досвідом допоможе і вам.

  • Пам`ятайте про те, що запорука гарного годування малюка - це правильний психологічний настрій. Роботу над собою і формування позитивного ставлення до вигодовування слід починати вже задовго до народження малюка. Чи жарт, але саме від вашого внутрішнього душевного стану залежить якість і кількість молока в період лактації. Необхідно бути твердо впевненою в тому, що грудне вигодовування просто необхідно для вашого малюка.
  • Важливим є той факт, що годування грудьми повністю формує імунітет дитини. Ніяка суміш, навіть найдорожча, на це не здатна.
  • Серед молодих мам існує міф про те, що вигодовування має проходити строго по графіку. Так не має бути. Часто, саме це упередження негативно позначається на всьому періоді годування і приводить дитину до відмови від материнського молока. Основна проблема, пов`язана з цією сферою годування полягає в тому, що дитину необхідно годувати за його бажанням. Але що робити, якщо він захоче долучитися до материнських грудей в нічний час? Досвідчені мами підказують наступний спосіб вирішення. Щоб не вставати зі спального місця ви можете помістити ліжечко з дитиною впритул до своєї. Зніміть одну стінку і при першому бажанні ви зможете взяти малюка на руки і нагодувати його. Така організація харчування крихти призведе до того, що він самостійно виробить режим, і ви до нього обов`язково звикнете.

Яке воно "правильна годівля"



А ось ще кілька слушних порад про те, як правильно годувати грудьми:

  • Процес годування, а точніше, один акт годування материнської грудьми може займати від 25 до 40 хвилин. Тільки найактивніші дітки можуть справлятися за 5-10 хвилин. Вам не уникнути тих днів, коли дитина буде в буквальному сенсі висіти у вас на грудях. Необхідно запастися терпінням і забути про себе на час годування. Якщо ваше чадо раптом опустилося в сон, не соромтеся його розбудити.
  • Багато жінок відмовляються від природного годування малюка, посилаючись на той факт, що кількість молока в їх грудях недостатньо. З цим часом дуже важко боротися, але це не привід відмовлятися від грудного вигодовування. Ось, що ви повинні знати, для того щоб підвищити рівень молока в грудях:
  • Прикладайте малюка до грудей якомога частіше;
  • Налаштуйте себе на вигодовування;
  • Різного роду трав`яні збори підсилюють обсяг лактації;
  • Вживайте поживні суміші на молочній основі, такі як Фемилак, Мадонна, Олімпік;
  • Як можна частіше міняйте способи збільшення обсягів лактації для того щоб організм не звикав до одного препарату або поживної суміші трав.
  • Багато жінок, маючи сильне бажання продовжити годування грудьми, стикаються з проблемою визначення того, чи дійсно молока мало для малюка. Ось, як це можна визначити:
  • Маленька збільшення ваги в місяць (менше 500 гр.);
  • Дитина неспокійна після годування;
  • Зниження добової кількості сечі малюка (дитина повинна мочитися не менше 6 разів на добу);
  • Стілець дитини (рідкий, зелений, слизової);
  • Всі описані факти - це якийсь образ того, як правильно годувати дитину грудьми. Узагальнений досвід самих різних жінок підказує лише те, що вирішальне значення в годівлі має психологічний настрій жінки і любов до свого дитя. Для того, щоб докладніше ознайомитися з процесом прикладання дитини до грудей прочитайте нашу статтю під назвою "Як прикладати до грудей?". Там детально описані всі процедури, які необхідні для здійснення успішного харчування малюка.

    Також, дорогий читачу, вам на допомогу наступний матеріал: як правильно годувати грудьми - відео:



    Увага, тільки СЬОГОДНІ!