» » » » Чим годувати дитину в місяць?

Чим годувати дитину в місяць?

Чим годувати дитину в місяць?

Як не банально це звучить, але краще харчування для місячної дитини - це материнське молоко. Воно унікальне за своєю природою і містить сотні компонентів, необхідних для нормального росту і розвитку малюка. Тому якщо немає медичних протипоказань, роблячи вибір, чим годувати дитину 1 місяць, слід віддати перевагу материнського молока.

Що ж робити, якщо мама новонародженого не може вигодувати його грудьми з яких-небудь причин? У цих випадках доводиться вдаватися до вигодовування штучними сумішами. Повторити склад грудного молока неможливо, навіть найкращі суміші містять не більше 60-80 компонентів, які наближують їх за складом до материнського. І все ж вироблені сучасною промисловістю суміші дозволяють виростити малюка здоровим і розвиненим. Однак переклад дитини на штучне вигодовування повністю або частково в обов`язковому порядку повинен вирішуватися після консультацій з педіатрами, адже навіть крапля материнського молока принесе малюкові неоціненну користь.



Для того, щоб правильно вибрати суміш, слід вислухати рекомендації педіатра і озброїтися знанням про категорії дитячих сумішей і їх складі.

види сумішей

  • Залежно від ступеня наближення складу до материнського молока, суміші поділяються на адаптовані, частково адаптовані і неадаптовані. Останні представляють коров`яче або козяче молоко, яким можна годувати дитину тільки з 1 року. Частково адаптовані недостатньо повно повторюють склад материнського молока і рекомендовані для дітей від 3-6 місяців-отже, вирішуючи, чим годувати дитину в місяць, перевагу слід віддати адаптованим сумішам, які найбільш повно повторюють склад материнського молока.
  • Залежно від віку вигодовування використовують суміші з позначкою «Pre», якими можна вигодовувати дітей з моменту народження, з позначкою «1» для вигодовування до 5-6 місяців, а також суміші з позначками «2» і «3» для більш пізнього віку .
  • Існує велика кількість спеціалізованих сумішей, що застосовуються за медичними показаннями: гіпоалергенні, кисломолочні, збагачені залізом і т.д.

Компоненти, важливі при виборі сумішей

  • Білки. Слід віддавати перевагу замінників грудного молока, в яких домінує сироваткова фракція, тому що вона є основною в материнському молоці.
  • Жири. Забезпечують калорійність і наявність жиророзчинних вітамінів.
  • Вуглеводи. У материнському молоці основним вуглеводом є лактоза. Допустима наявність в суміші невеликої кількості сахарози, однак варто уникати сумішей, в яких міститься сахароза.

приготування суміші

  • Дитяча суміш повинна розлучатися строго по інструкції, з дотриманням пропорцій.
  • Для розведення використовується тільки кип`ячена вода, налита в пляшку після охолодження до 50-60 С. Суміш засипається мірної ложечкою в пляшку і розмішується до повного розчинення.
  • Ідеальна температура для годування 36-37 С, тому при необхідності суміш потрібно охолодити, помістивши пляшечку в холодну воду.

годування сумішшю

  • Міняти суміш для годування категорично не рекомендується без вагомих на те підстав. Особливо, якщо суміш подобається малюкові.
  • Кількість з`їденої при годуванні суміші залежить від швидкості обміну речовин, статури і апетиту. Якщо дитина здорова, то для місячного малюка варто спробувати на одне годування готувати суміш в обсязі 125-150 мл. Середньою нормою для цього віку є 90-120 мл.
  • Ні в якому разі не використовуйте залишки суміші! Щоразу розводите нову порцію і стежте за стерильністю посуду!
  • Годувати дитину в місяць випливає з зручною для нього пляшечки і соски.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!